Esmu dīvaina - man nepatīk sekss...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jau septiņus gadus viņa ir kopā ar vīru, bet joprojām nespēj pārvarēt iekšējo nepatiku pret seksu.

Daces stāsts

«Ar vīru kopā esam jau septiņus gadus, divus no tiem kā precēts pāris. Mana problēma (iespējams, man tā ir bērnības trauma) - man ir liela nepatika mīlēties. Man nekad to negribas. Attiecību sākumā spēju sevi seksam pierunāt ar motivāciju – to vajag manam vīram. Bet tas nebija viegli. Tagad ir tā, ka kļūstu arvien egoistiskāka un mēģinu no seksa izvairīties kā no uguns.

Daudzreiz pat brīnos, kā vīrs nav vēl mani pametis vai sācis krāpt. Pati jūtos tik nespēcīga, nekam nederīga un ļoti slikta sieva.

Bet pats galvenais – nezinu, kā to visu labot. Dažreiz pat liekas, ka man būtu jādzīvo vienai, jo seksu man tāpat nekad nevajag. Tad kādēļ mocīt savu vīru?»

Atbild geštaltpsihoterapeite Solvita Vektere

Galvenais nespriest pārsteidzīgi. Ja tev tiešām neder ģimenes dzīve, no tās vienmēr paspēsi atvadīties. Bet, pirms pieņem tik izšķirīgo lēmumu, apdomā – kas jūsu attiecībās ir tas labais, kas jūs satur kopā. Ne velti jau aizritējuši septiņi kopdzīves gadi!

Nereti pāri mēdz pārspīlēt seksa nozīmi. Ja vīrietis neiebilst, ka jums sekss ir tik reti, varbūt tad tieši šāds ir jūsu laimīgas laulības modelis? Tavs mīļotais taču ar tevi kopā bija jau piecus gadus, pirms apprecēja. Tas ir pietiekami ilgs laiks, lai iepazītu tevi kā seksuālu būtni.

Viņš taču jau tad, visticamāk, redzēja, ka neesi ļoti kāra pēc tuvības. To viņš ņem vērā arī tagad, kad ir apprecējis tevi.

Bet, ja nevēlēšanās mīlēties nopietni satrauc gan tevi, gan tavu vīru, ir vērts šo problēmu papētīt dziļāk. Godīgi sev atbildi uz jautājumiem par tuvību. Vai vispār kādreiz jūti uzbudinājumu? Vai tev nepatīk tikai vaginālais sekss? Vai tavs organisms kaut kā reaģē uz uzbudinājumu? Vai tevi uzbudina erotiska rakstura filmas? Grāmatas? Attēli?

No šādas sarunas ar sevi nevajag kautrēties. Iespējams, atbildot uz jautājumiem, atklāsi, kas ir nepatikas iemesls.

Varbūt agrā bērnībā ir noticis kas tāds, ko, pieaugušai esot, pat negribas atcerēties?

Vieglāk atrast patieso iemeslu būs pie psihoterapeita.

Galu galā – sekss tomēr ir viena no skaistām dzīves baudām. Gados vēl esi pietiekami jauna, lai atrastu nepatikas cēloni, no tā atbrīvotos un ļautos eiforiskajām emocijām!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu