Sāpīgs sekss... Kāpēc tā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai nereti seksa laikā saraujies no sāpēm? Un šoreiz runa nav par kāju krampjiem vai sāpošu muguru. Ja sekss Tev sagādā sāpes, tad pēc iespējas ātrāk konsultējies ar savu speciālistu, lai pēc iespējas ātrāk no seksa varētu gūt tikai un vienīgi baudu. Kamēr gaidi savu pierakstu, lūk, daži iemesli, kāpēc sekss varētu būt sāpīgs.

Pirms lasi nākošos punktus, kur apskatītas jau nopietnākas kaites, varbūt der vienkārši pamainīt seksa pozas. Ja tomēr šis padoms nepalīdz, tad lasi tālāk.

Vaginālā infekcija

Tādas ginekoloģiskas infekcijas kā piena sēnīte vai cits iekaisums seksu var pārvērst par mokošu nodarbi, un tam tā nevajadzētu būt.

Endometrioze

Tā seksa laikā var izraisīt dziļas sāpes iegurnī, šī diagnoze lielākoties tiek noteikta neauglīgām sievietēm.

Epizotomijas rēta

Šīs rētas vienmēr ir nedaudz sāpīgas uzreiz pēc dzemdībām, bet ierasti pāris mēnešu laikā sāpes izzūd.

Sausums

Sausumam makstī var būt dažādi iemesli, piemēram, estrogēnu trūkums krūts barošanas laikā vai pēc menopauzes iestāšanās. Tāpat sausums var parādīties arī atsevišķos cikla laikos. Ja maksts ir sausa, tad jebkura kustība var būt sāpīga.

Vaginisms

Vaginisms ir ar gribu nesaistītas muskuļu kontrakcijas, kuru dēļ dzimumlocekļa ievadīšana ir apgrūtināta vai nav iespējama vispār. Tomēr lielākoties šīm sāpēm nav saistības ar fizioloģiju, bet gan ar psiholoģiskām problēmām.

Šādas problēmas nereti sastopamas, ja sieviete ir piedzīvojusi kādu seksuālu traumu - uzmākšanos vai izvarošanu.

Ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem sekss var izrādīties sāpīgs, tādos gadījumos ārsts vispirms meklēs problēmas virsnierēs vai urīnpūslī. Lūk, vēl daži iemesli, kāpēc sekss var būt sāpīgs.

Prostatas iekaisums

Pat tikai fantāzijas un sapņi var radīt nevajadzīgu šķidrumu, kā rezultātā dziedzeris tiek saspiests. Arī pārāk asa pārtika un garas izjādes ar zirgiem vai braukšana ar riteni var būt par iemeslu, kāpēc mīlēšanās var būt apgrūtināta.

Seksuāli transmisīvās slimības

Hlamīdijas un gonoreja var izraisīt neciešamas sāpes sēkliniekos. Abiem partneriem būtu jāpārbaudās, lai būtu pārliecināti, ka sāpēm nav nekāda sakara ar seksuāli transmisīvajām slimībām.

Epididimīts

Tas ir sēklinieka piedēkļa iekaisums. Citi šīs slimības simptomi ir sāpīga urinācija un ejakulācija. Nereti šī slimība iet roku rokā ar prostatas infekciju.

Sēklinieku vērpes

Vai sēklinieki ir pārāk brīvi vai atrodas zemāk, nekā būtu vēlams? Šāda problēma īpaši raksturīga pusaudžiem. Lai izvairītos no sēklinieku bojāejas, steidzami jāmeklē urologs.

Sēklinieku vēzis

Ja vīrietis ilgstoši izjūt sāpes vēdera apakšējā daļā vai smaguma sajūtu, drošāk nekavējoties konsultēties ar zinošu speciālistu.

Bet ir arī labā ziņa: lielāko daļu no šiem 10 simptomiem ir iespēja izārstēt ar pareiziem medikamentiem, tikai svarīgi šīs problēmas konstatēt pēc iespējas ātrāk. Agrīna profilakse un iejaukšanās ir garants ātrākai un efektīvākai slimības uzvarēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu