Atsevišķas gultas: krīze vai veselīgs attiecību modelis? (160)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/by Army Medicine

Kad draudzene pastāsta, ka labu laiku ar vīru guļ atsevišķās guļamistabās, pirmais, kas ienāk prātā, - viņu attiecībās ir krīze! Tomēr, veroties viņas smaidīgajā sejā, tas liekas absurdi... Jā, kā liecina pētījumi, dažiem pāriem tas ir ideālais variants, kā uzturēt veselīgas attiecības.

Amerikā izkristalizējies pavisam atšķirīgs ģimenes modelis: laulātais pāris, kur abi guļ atsevišķās guļamistabās.

Šāda dzīvesveida piekopēji apgalvo, ka tieši šī izgulēšanās atsevišķi nodrošina laimīgas viņu attiecības, ziņo pārraide «Good Morning America».

Pāri atzīst, ka gulēšana atsevišķās istabās nodrošina:

  • labāku miega kvalitāti;
  • savas privātās telpas sajūtu;
  • otra neapgrūtināšanu ar saviem hobijiem - ilgo lasīšanu vai ģitāras trinkšķināšanu gultā.

«Es dievinu šo ideju, ka mēs mīlam viens otru tik daudz, lai respektētu otra pabūšanu vienatnē,» amerikāņu raidījumā savu ideju skaidro Neits.

Foto: flickr.com/by Army Medicine

Attiecību eksperte Mišela Kallahana vērtē šādu ģimenes modeli: «Domāju, ka tas der tiem pāriem, kuriem ir problēmas ar miegu. Starp citu, arī problēmas ar kompromisiem! Ja ikdienā, katrs esot savās ikdienas gaitās, nerēķinās ar otru, tad, atnākot mājās un ejot gulēt, to jāsāk darīt. Jāvienojas, vai vēdināt telpu vai gulēt zem divām vai vienas segas. Jāsadzīvo ar apgaismojumu, ja otrs grib lasīt grāmatu vai strādāt ar datoru. Te ir daudz aspektu, par kuriem nākas vienoties...»

Toronto Universitātes pētījumos atklājies, ka

30 - 40% kopā guļoši pāri neizguļas kvalitatīvi.

«Cilvēki var apgalvot, ka labāk izguļas kopā, taču mūsu pētījumos viņu smadzenes uzrāda ko citu - katra partnera kustība vai troksnītis daļēji uzmodina blakus guļošu cilvēku,» uzsver miega kvalitātes pētījumu autors doktors Kolīns Karnejs. Līdz ar to var teikt, ka kopā guļoši partneri nespēj ieslīgt tik dziļā miegā kā atsevišķi guļoši.

Šis ir diskutējams temats, tāpēc aicinām arī tevi izteikties: ko tu domā par gulēšanu atsevišķi?

Komentāri (160)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu