8 lietas par seksu, kuras cilvēkus interesē visvairāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Seksa terapeite doktore Laura Bermana vienmēr ir gatava atbildēt uz jautājumiem, sākot ar to, kā uzlabot libido un guļamistabas fantāzijas, beidzot ar to, kā uzkurināt savu partneri, ziņo «msn.com». Terapeite atbild uz astoņiem visbiežāk uzdotajiem jautājumiem par seksuālo dzīvi, kuri, iespējams, nomāc daudzus pārus.

1. Vai mana seksuālā dzīve ir normāla?

Vairākums cilvēku (it īpaši sievietes) tic, ka tas, ko viņas patiesībā vēlas piedzīvot guļamistabā, ir kaut kas dīvains. Varbūt tāpēc, ka bērnībā mums ir ieskaidrots, ka sekss ir kaut kas netīrs un par fizisko vajadzību apmierināšanu nav ne runas.

Taču atbilde ir «jā, protams, ka esi normāls!». Galvenais, lai sekss ir drošs un neviens netiek savainots, nevajag justies apkaunotam, satrauktam par savām vēlmēm vai dzimumorgāniem. Drīzāk,

atbrīvojot savus refleksus, var iegūt seksa dzīvi, par kādu vienmēr ir sapņots.

2. Cik bieži cilvēkiem parasti ir sekss?

Visi domā, ka ir kāds cits, kam vienmēr ir vairāk seksa nekā pašam. Nomierinies. Pētījumi norāda, ka lielākajai daļai ilgi laulībā dzīvojošu pāru sekss ir 1-2 reizes nedēļā, tad ir grūtniecība, ceļošana, finansiālais stress u.c. Tā ka noteikti ir atšķirības starp to, cik bieži tas ir jauniem pāriem, taču pamazām skaits samazināsies.

3. Kā pateikt partnerim par savām vēlmēm gultā?

Neviens nelasa domas, tāpēc par savām iegribām vienkārši otram ir jāstāsta. To var izteikt komplimenta formā, kas nostrādā vienmēr. Maigas instrukcijas arī var veikt lielas izmaiņas.

Nevajag bīties, ja vēlies pavaicāt «vai vari mazliet piebremzēt» vai «šādi ir ļoti labi».

Dažreiz runāt vispār nevajag, otru vajag vadīt ar sava ķermeņa palīdzību. Galvenais ir atcerēties, ka partnera mērķis ir padarīt otru laimīgu, tāpēc pareiza virziena ieteikšana vienmēr tiek novērtēta.

Foto: PantherMedia/ScanPix

4. Es nevaru uzbudināties! Kāpēc?

Libido trūkums ir problēma, ar ko saskaras sievietes, kļūstot vecākas un piedzīvojot menopauzes hormonālās izmaiņas, bet tas var notikt jebkurā vecumā. Arī medikamenti, piemēram, antidepresanti, kontracepcijas tabletes, pārāk maz fiziskās aktivitātes, maz miega, ir ar to saistībā. Ja ir pazudusi vēlme pēc seksa, vajadzētu analizēt tieši iepriekš minētās lietas. Nevajadzētu arī pārpūlēt sevi visas dienas garumā gan darbā, gan mājās. Noteikti vajag atcerēties veltīt arī laiku sev un aktivitātēm ārpus mājas.

5. Viens no mums krāpa otru. Kā tam var tikt pāri?

Attiecības ir iespējams sakārtot. Pirmkārt, tam, kurš krāpa, ir jāpārtrauc jebkāda komunikācija ar mīļāko un jāsaņem apstiprinājums, ka vēlas saglabāt laulību. Vajadzētu arī doties uz pāru terapiju, lai zinošs cilvēks varētu palīdzēt saprast, kas noveda pie neuzticības un kā pārbūvēt attiecības. Vēl svarīgāk ir, lai tas, kurš krāpa, dzird visu, kas par to sakāms otram, ir jāizdusmojas, jāraud, lai otrs saprastu, cik ļoti sāpinājis.

Pēc tam, kad sāpinātais jutīsies uzklausīts, attiecības lēnām varēs virzīties uz priekšu.

6. Kāds ir labākais veids, kā pastāstīt par savām fantāzijām?

Tas varētu būt diezgan biedējoši, it īpaši, ja tas nav darīts pirms tam. Iespējams, ka vērts ir uztaisīt «fantāzijas failu», un to turēt guļamistabā. Katrs var pierakstīt savas vēlmes un pierakstu kaut kur atstāt. Un tad, kad lietas norit karsti, izvilkt kādu no lapiņām. Nozīmīgākais ir visam piekrist, lai tas būtu jautri un tiktu atklātas jaunas lietas. Būsiet pārsteigts, cik daudz tas var dot seksa dzīvei.

7. Kā atrast laiku?

Daudzi pāri ar seksu nodarbojas reti, jo ir ļoti aizņemti un noguruši. Taču šādām lietām jāpievērš lielāka uzmanība, jo laulība ir ģimenes stūrakmens un ir pelnījusi uzmanību. Negaidi brīvu laiku, radi to pats. Ja nepieciešams, nozodz to no kādām citām aktivitātēm bez atvainošanās. Vismaz vienu īpašo nakti vajag ierakstīt plānotājā un atteikt tikai ārkārtas gadījumos. Vajag iemācīties dažreiz atteikties no ģimenes sanākšanām vai veļu var mazgāt arī lietainā dienā. Ja par prioritāti netiks uzskatīta kopīga laika pavadīšana, tas vienkārši nenotiks.

Foto: PantherMedia/ScanPix

8. Viss, ko darām, liekas pārāk vienveidīgs. Kā uzšķilt mazliet uguntiņas?

Pāri, kas ilgi ir kopā, bieži saprot, ka viss ierastais liekas garlaicīgs. Lai lietas būtu mazliet aizraujošākas, ar seksu var nodarboties neierastā laikā, varbūt, kad viens no partneriem tikko ienācis pa durvīm no darba. Var ieviest arī kādu jaunu pozu vai sniegt ilgu un negaidītu skūpstu.

Atsāc arī flirtēšanu, piemēram, viens otram sūtot provokatīvas un neķītras īsziņas,

izliecieties, ka esat slepeni mīļākie un noīrējiet viesnīcas numuriņu. Ja tas ir par dārgu, pārveidojiet savu guļamistabu romantiskā stilā. Var mēģināt nodarboties ar seksu neierastās un riskantās vietās, piemēram, restorāna tualetē vai uz virtuves grīdas. Jo vairāk to uztversi rotaļīgi, jo dabiskāk tas liksies un no tā uzlabosies arī seksa dzīve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu