Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

«Greja 50 nokrāsas» latviešu gaumē... SM studijas mērķis – ģimenes pāri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kad sociālajos tīklos nejauši uzgāju nesen Rīgā atvērušos studiju bildes ar interjeru pieaugušo pikantajām rotaļām, sapratu, ka ziņkārība neliks mierā un «Egoistei» tur ir jāviesojas, lai uzzinātu, kā izskatās šādā vietā, kuru vairums no mums redzējuši vien filmas «Greja 50 nokrāsas» kadros. Un, protams, iepazītos ar pašu saimnieku, šarmantu vīrieti, kuram šī ideja radās, lai pilnveidotu pārsvarā ģimenes pāru seksuālo dzīvi!

Kad tuvojos vietai «SM – studio», kas atrodas Rīgas centrālajā ielā, galvā mijas daudz domu... Kāds būs šīs vietas saimnieks, kurš sevi telefona klausulē nosauca tik klasiskā latviešu vārdā - Jānis Ozols. Sarokojoties ar Jāni, instinktīvi jūtu, ka šī vieta nebūs gluži tas, kas vairumam liek stereotipiski domāt par sāpēm, psihiskām novirzēm un, pasarg Dievs, kauna traipu mūsu sabiedrībā. Muļķības! Jo ne tikai Jāņa laulības gredzens pirkstā, bet arī siltais acu skatiens un smaids vēsta par ko citu. Un mani interesē - par ko!

Egoiste: Jāni, pirms ved mani ekskursijā pa šīm telpām, es nespēju nepajautāt, kā radās doma, ka Latvijā ir jāatver tik intīma un specifiska studija, kas kalpos tikai pieaugušo rotaļām. Vai tas ir loģisks turpinājums paša aizrautībai?

Jānis (smaida): Ja man jautā par ideju, tad patiesībā tā kaut kā radās kopā ar sievu, bet ja man jāsaka godīgi par mūsu saistību ar SM* rotaļām – nē, mēs neesam ar to aizrāvušies. Paši te esam pabijuši labi, ja pāris reizes. Pati ideja par šāda veida vietu raisījās organiski, kad

sapratām, ka ar klasiskiem viesnīcu numuriņiem mums abiem nepietiek, lai kopā atpūstos.

Lai pavadītu šo laiku, kas izplānots bez bērniem, tā, kā gribas mums abiem, un lai ir interesanti! Tā sarunas, abu fantāzijas, un tas viss aizvijās līdz vietai, kur tagad atrodamies. Bet primāri šis ir mans bizness, nevis personīga aizraušanās.

Egoiste: Bet tad sanāk, ka piedāvā to, ko nemaz pats līdz kaulam nezini?

Jānis: Vai tad alkohola tirgotājiem arī ir jābūt alkoholiķiem? Nē. Nenoliegšu, mani tas interesē, bet es neesmu šo visu rotaļu profesionāls eksperts. Vismaz pagaidām… (Noslēpumaini.) Par visu, kas te ir izveidots, pielāgots seksa rotaļām, mani konsultēja cilvēki, kas to labi pārzina. Turklāt pasaulē ir tik plaša pieredze šāda veida studijām un viesnīcām. Šis bizness ir tikai telpas noma katra pāra individuālajām spēlēm. Ko te dara, nav mana daļa, man galvenais, lai tas ir droši – lai nav pārmērīgu pāridarījumu un viss notiktu atbilstoši LR likumdošanai.

Saprotams, ka runāt par lietu tuvāk varam vien tad, kad esam apskatījuši visas istabas. Izrādās, te ir iespēja savus seksuālos piedzīvojumus realizēt četrās, dažādās vidēs. Skaists interjers, nebūt ne atbaidošs, un, kad pastāsta par šīm pikantajām ierīcēm, ziņkārība aug vien augumā...

Jānis: Mēs piedāvājam savas seksuālās fantāzijas realizēt kādā no četrām dažādām istabām. Noteikti bija jābūt melnai un baltai istabai – tās ir visbiežāk sastopamās krāsas SM spēlēm. Baltā istaba mums domāta t.s. dakteru spēlītēm. Te var padraiskoties, veikt masāžu uz kušetes, paspēlēt ginekologus utt. Protams, neiztikt arī bez erotikas un kaisles karalienes – sarkanās krāsas istabas, bet BDSM spēlēm vairāk piemērojām telpu pelēkā krāsā. Katrā telpā ir liela gulta, īpaši izgaismota vannasistabas daļa un individuāli piemeklētas ierīces. Protams, tās var mainīt, ja klientam kāda patīk vairāk vai mazāk. Tāpat visos numuriņos ir prezervatīvi un lubrikanti.

Kā ar citu atribūtiku, kas nepieciešama rotaļām?

Jānis: Šo to, piemēram, tērpus var iznomāt uz vietas, bet es jau uzskatu, ka šādas lietas, īpaši seksa rotaļlietas, tomēr ir jāiegādājas pašam. Var droši nākt ar savu mūziku – visur pie gultām ir iespēja ievietot savu datu nesēju. Arī apgaismojumu telpām un telpas temperatūru var izvēlēties, kādu katrs klients vēlas.

Egoiste: Patiesībā, izstaigājot visas telpas, atzīšu, ka visvairāk mani mulsināja pelēkā – pārējās studijas telpas likās interesanti iekārtota vide, kur ļauties seksam un fantāzijai…

Jānis: Tā tas arī ir. Pelēkā istaba ir specifiskākā un domāta jau profesionāļiem šajā jomā. Visas ierīces, kas atrodas šeit, vairumam no mums var izraisīt neizpratni, jo tieši saistās ar ciešanām, sodīšanu… kaut vai šis mazais cietuma būris, kur speciāli ierīkota auksta betona grīda, un tur jāpavada laiks tupus pozīcijā. Vai šī vinča, ar kuras palīdzību, pie stieņa piesietu cilvēku varam pacelt pie griestiem. Arī šīs viduslaiku stila salēgšanas ierīces visiem neasociējas ar baudu. Mūsu sabiedrībai tāls ceļš līdz šai fetišisma pakāpei. Tāpēc gribu uzsvērt, ka

studijā ir tikai viena istaba, kas ir specializēta BDSM spēlēm, pārējās var realizēt jebko – cik tālu sniedzas fantāzija.

Egoiste: Kura no visām istabām ir vispopulārākā?

Jānis: Es par populāru pagaidām nenosauktu nevienu telpu, tikai pašu interesi par tām. Bet visbiežāk tiek izmantotas melnā un sarkanā istaba. Balto mazāk rezervē, bet pelēkā laikam vēl gaida savus pastāvīgos klientus.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Egoiste: Labi – ja klients saka, ka patīk un vēlas mēģināt, bet viņam nav nekādas nojausmas, kas ar ko ir jādara, - kāds ir tālākais scenārijs?

Jānis: Teikšu uzreiz, gatava scenārija man katrai telpai nav. Bet zinu un pats esmu par to pārliecinājies, ka,

atrodoties šeit ar cilvēku, kam uzticies, ko mīli un kas tev ir seksuāli iekārojams, fantāzija pati ņems vadību

un viss notiks pats no sevis. Kautrība paliks aiz durvīm. Protams, kas attiecas uz tehnisko pusi visām ierīcēm, mums ir kompetenti darbinieki, kas visu parādīs.

Egoiste: Kā ar higiēnu šajā vietā? Kā es varu zināt, ka viss ir perfekti sterils?

Jānis: Higiēna un drošība ir svarīgākās lietas, uz ko šī vieta darbojas.

Mēs ļoti strikti ievērojam higiēnu un dezinfekciju.

Piemēram, tāpēc arī visas siksnas un materiāls šūpolēs nav no dabīgas ādas, jo tā absorbē un to nevar teicami iztīrīt. Mēs izmantojam augstākās kvalitātes dermatīnu, kas pēc sajūtām ir līdzvērtīgs ādai. (Pataustīju – tiešām.) Otrkārt, ja klients tomēr neuzticas līdz galam, katrs individuāli var veikt īsu dezinfekciju, tai nepieciešamie līdzekļi ir pieejami numuriņos.

Egoiste: Cik ilgs laiks jāieplāno? Mājas lapā rakstīts – četras stundas. Kāpēc četras?

Jānis: Sākumā bija divas. Bija par maz laika. Uz četrām stundām scenārijs parasti ir tāds, ka stunda paiet, kamēr klienti iekārtojas un iejūtas. Tad, lai atbrīvotos, parasti tiek nobaudīta vīna vai šampanieša glāze. Tad tiek izpētītas ierīces. Un tikai tad parasti sākas rotaļas… Un ja vēl vēlas ko atkārtot – tā tik tas laiks paiet.

Egoiste: Bet ir iespēja arī nakšņot?

Jānis: Jā, ja ņemat uz 12 stundām, tad gan var paspēt vēl doties kur pavakariņot ārpus studijas un pagulēt.

Bet vai šeit mēs nākam gulēt?

Tāpēc arī televizoru neatradīsiet nevienā no istabām.

Egoiste: Nav noslēpums, ka latviešu sabiedrība ir stipri konservatīva un anonimitātes jautājums ir ļoti būtisks. Kā te tā tiek nodrošināta?

Jānis: Tā kā šeit tiek izmantotas dārgas ierīces, man ir vēlams, ka klients paraksta vienošanos, bet klienti Latvijā savu diskrētumu vēlas saglabāt līdz pēdējam milimetram, tāpēc šis modelis īsti nedarbojas. Pagaidām mēs ievērojam tādu kā sava veida face control – pēc pirmā iespaida nosakām, vai varam uzticēties, un pagaidām neesam kļūdījušies.

Videonovērošanas kameru nav nevienā istabā. Skaņu izolācija istabām ir laba.

Katram klientam arī tiek izsniegts savs kods, ar ko var atvērt gan ārdurvis, gan savas istabas durvis. Tas arī rada sava veida brīvību. Protams, mēs nevaram garantēt, ka gaitenī neuzskriesi virsū kaimiņam…

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Egoiste: Bet vai tādi, kurus uztrauc, ko domā kaimiņš, maz te nāk?

Jānis: Arī taisnība, domāju, ka ne. Skumjākais, ka šādi cilvēki pat nepamēģinās,

tā arī neuzzinot, vai tas nebūtu viņa spilgtākais seksuālais piedzīvojums dzīvē!

Egoiste: Esat nesen atvērušies - strādājat no 1. februāra, tāpēc saprotu, ka nekādu tirgus analīzi no jums nevaru gaidīt. Bet vai ir kaut minimāli jau sajūtama sabiedrības interese?

Jānis: Rezervācijas pagaidām pārsvarā ir brīvdienās, kaut gan ir reizes, kad darbdienas pusdienlaikā ierodas klienti. Bet ar katru dienu interese aug. Vispār pārsvarā mūsu klienti ir kulturāli, inteliģenti un saprotoši. Ir arī reizes, kad šis apmeklējums tiek pasniegts kā dāvana kāzu gadadienā vai arī te ir iespēja rīkot ballītes – piemēram vecmeitu vai vecpuišu ekskursijas utt. Iespēju ir daudz.

Egoiste: Sievietes vai vīrieši vairāk izrāda interesi?

Jānis: Pagaidām 80% ir sievietes, kas zvana, raksta un interesējas! (Smaida.) Sievietes kaut kā spēj to visu ātrāk iedomāties… Vīrietim vajag konkrēti virzītu darbību uzreiz vai tomēr laiku. Patiesībā es nevaru iedomāties nevienu sievieti, kuru šīs rotaļas neinteresētu. Pat ja viņa saka, ka neinteresē, – tā ir tikai vēlme būt pareizai citu acīs…

Kura gan negrib būt apmierināta? Jā, ir sievietes, kurām pietiek, ka vīrietis viņām tikai pieskaras un viss, – bet tādu ir ļoti, ļoti maz.

Sievietes mūsdienās ir jāapmierina vairāk!

Egoiste: Iepriekš minēji, ka šo biznesu vēlies orientēt uz ģimenes pāriem…

Jānis: Mans mērķis ir izkustināt to vidējo latvieti pamēģināt ko jaunu savā seksuālajā dzīvē. Ja dabūšu ģimenes pārus, būšu savu misiju izpildījis. Lai nāk cilvēki izkrāsot savu seksuālo dzīvi, lai būtu smaidīgāki ikdienā, jo ir beidzot apmierināti. Domāju, ka šī ir vieta, kas

spēj palīdzēt arī tiem, kam nereti attiecībās parādās vardarbīgas un agresīvas darbības,

– kāpēc šo adrenalīnu neiegūt te, kas būs veselīgāk un jautrāk?

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Egoiste: Kāpēc vēl te būtu svētīgi atrasties rutīnas nomocītam ģimenes pārim?

Jānis: Lielākā mūsdienu problēma, ka pāriem ģimenē beidzas priekšspēles, sekss sākas tikai ar sarunāšanu. Te nebūs sarunāšanas,

te neiztikt bez priekšspēles! Te nevar tā fiksi

un tikai fiziski – te būs jālieto sava fantāzija un izdoma...

Egoiste: Kā sāku, tā arī vēlos mūsu interesanto ekskursiju beigt – ko pats saki par «Greja 50 nokrāsām» un vai šāda veida attiecības ir bieži sastopamas?

Jānis: Sākotnēji es filmu gaidīju ar lielu nepacietību, domāju - palīdzēs biznesam, tā noteikti arī interesi ir palielinājusi. Tomēr filmas beigas manā izpratnē bija pilnīgs fiasko, lai gan zinu, ka nākamajā daļā šī spēlīte attīstīsies. Labāk mums katram pašam savas «50 nokrāsas» veidot kopā ar savu cilvēku, un kāpēc to nedarīt te?

Egoiste: šī vieta patiešām ir kas jauns, un pēc sarunas ar saimnieku varu teikt, ka šis auglis, kas daudziem šķiet īpaši aizliegts, tomēr ir ļoti kārdinošs. Ja tas spēj mūsu seksuālās vēlmes apmierināt vairāk un izteiksmīgāk, kāpēc no tā atteikties?

SM-studio

* SM - sadisms ir baudas gūšana no sāpju nodarīšanas citai personai vai citu personu pazemošanas, bet mazohisms ir baudas gūšana, to izjūtot pašam. Šīs darbības bieži ir cieši saistītas un kopā pazīstamas kā sadomazohisms, kā arī S&M un SM.

* BDSM ir seksuālu prakšu kopums, kas ietver erotisku varas apmaiņu ar asām sajūtu stimulācijām un dažādām lomu spēlēm. BDSM ir saīsinājums no dažādiem angļu valodas vārdiem, kas ietver duālus dalījumus starp partneriem un to attiecībām, kas veic šīs prakses: verdzību un disciplīnu (bondage/discipline), dominanci un pakļaušanos (dominance/submission), sadismu un mazohismu (sadism/masochism). Šie dalījumi lomu spēlēs bieži BDSM partnerattiecībās veido kunga vai kundzes un verga vai verdzenes tēlus. BDSM prakses tiek saistītas ar seksuālu saturu un erotiku, tomēr ne vienmēr tās iekļauj reālas dzimumattiecības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu