Seksologs: pēriens – efektīvas zāles libido celšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

«Kad iepazināmies, mīlējāmies pat trīs reizes dienā. Visu laiku viens pēc otra alkām. Nesaprotu, kas noticis tagad, jo pēc gada kopdzīves seksu biežāk par reizi nedēļā negribu. Ko lai daru ar sevi?» Sieviešu klubam jautā kāda mūsu lasītāja. Padomu lūdzam seksologam Artūram Šulcam.

«Pirmais, ko sievietei ieteiktu izvērtēt, – kāda ir ikdienas slodze. Vai viņa nejūtas pārstrādājusies darbā? Vai atpūta ir salāgota ar darba stundām? Vai attiecībās ir kopīgi brīvā laika pavadīšanas brīži?

Nereti libido zudums saistīts ar kopīgu pārdzīvojumu trūkumu.

Varbūt ikdienas skrējienā dienas paskrien līdzīgas viena otrai? Rīta duša, brokastis, darbs, vakariņas, TV, mājas uzkopšana… Un tā katru dienu, nedēļu pēc nedēļas? Lai atsvaidzinātu erotisko noskaņojumu, ieteiktu apzināti ieplānot laiku tikai diviem vien. Varbūt vajag aiziet kopā kādā pārgājienā?

Aizbraukt nelielā ceļojumā? Nu kaut vai līdz Siguldai. Varbūt kopā pamācīties dejas?

Aiziet uz teātri? Koncertu? Vajag vairot kopīgos pozitīvos emocionālos pārdzīvojumus, kas ļaus pārtraukt ikdienas rutīnu.

Arī masturbācija ir viens no pozitīvo emociju gūšanas veidiem. Sieviete var masturbēt, cik vien vēlas, tādēļ viņas spēki kopīgam seksuālam aktam nemazināsies.

Ja sieviete šobrīd cieš no depresīva noskaņojuma un izdegšanas sindroma, ikdienā var meklēt prieku, kas vairo pozitīvismu. Partnerattiecībās ieteiktu izmēģināt ārstēšanu ar slotiņu. Katrs ķermenisks kairinājums palielina uzbudinātību un veido laimes hormonu pieplūdumu.

Pēršanās var notikt pirtī ar slotiņām vai guļamistabā ar žagariem vai speciālajām pātadziņām.

Iesaku pāriem guļamistabā ieviest lielāku dažādību! Viegls sāpju daudzums uzbudina un mazina depresīvo noskaņojumu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu