Kas esi, nimfomānija? Vai mūžīgās līgavas būšana?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Vēl nebija pagaisusi jaunā drauga – vīrieša - smarža no viņas matiem, kad viņa jau sniedzās pēc telefona, lai zvanītu vakardien klubā satiktajam vīrietim. Viņa vēlas satikties ar jauno paziņu... Nē, viņa vēlas ar viņu pārgulēt. Skatoties spogulī, viņa nekad sevi nenosauks par nimfomāni. Vismaz pašreiz vēl ne, jo jaunais draugs jau ir piebraucis pie mājas un gaida viņu... Vēl tikai jāuzkrāso lūpas, jāsavelk mežģīņu zeķes maliņa, jāatlaiž mati, jāsasmaržojas ar kāda cita vīrieša dāvātajām smaržām un aiziet!

Nimfomānija – vienalga, ar ko un kur...

Vārds nimfomānija tulkojumā no grieķu vārda «nymphe» un «mania» nozīmē līgavas māniju. Skan jau skaisti, tomēr īstenībā tas bieži vien ir ne tikai dzīvesveids, jo nereti šī mānija ir patoloģiska sievietes dzimumtieksme. Sieviete kļūst par savu seksuālo sakaru vergu, viņa sāk pakārtot dzīvi tam visam. Šai gadījumā

nimfomāne ir sieviete, kurai ir vienalga, ar ko, kur un kā, galvenais, lai būtu seksuāls akts.

Grūti ir spriest, vai šī tieksme ir fizioloģiska vai tomēr psiholoģiska. Tomēr, kā apgalvo seksologi, visa cēloņa sakne ir psiholoģisko un bioloģisko faktoru disonansē. Nimfomāniju visspilgtāk var raksturot kā haosu, nesakārtotību sevī, kas rada pārspīlētu tieksmi pēc seksa. Nimfomāniju nekādā gadījumā nevajadzētu sajaukt ar hiperseksualitāti, kas ir vienkārši veselīga un aktīva vēlme pēc seksa. Varbūt tā ir pastiprināta, bet tā neizpaužas psihiskas slimības formā. Hiperseksualitāte sevī nes partneru izvēli pēc kādiem kritērijiem, arī apmierinājums ir beigās. Bet nimfomānijā būtiskākais ir fiziskā saskare.

Pat orgasms nav svarīgs, tas netiek sasniegts, bet vēlme ir atkal un atkal no jauna krist kāda apskāvienos.

Sekss – tests sava īstā meklējumos

Visbiežāk nimfomānes dzīvo vienas, neuztur nopietnas un ilgstošas attiecības, jo ir sava partnera meklējumos. Lai gan ir arī zināma taisnība, ka sekss ir svarīga attiecību sastāvdaļa, tomēr nimfomānes dzimumaktu kā tādu mēra pēc ļoti augstas latiņas. Principā pēc seksa nosaka - vai tu esi domāts man vai tomēr ne...

Laikmets šodien ir steiga. Mēs tagad visu varam ļoti ātri (pirms gadiem viss sākās ar romantisku vēstuli). Tagad seksu varam sarunāt pat internetā. Mēs kļūstam savā starpā pavirši un sašķelti. Mēs nemākam ieturēt pauzi. Mums ir tik ļoti viegli nomainīt, patērēt, mums nav nekas jārada, jo varam dabūt nākamo. Un te veidojas tā sašķeltība.

Sieviete, kura meklē sev nākamo, lēni un pat neapzināti, bet paliek savā veidā atkarīga no šā procesa. Savā veidā rodas atkarība. Sieviete ir vientuļa,

viņa cenšas pēc iespējas ātrāk atrast sev blakus cilvēku, taču viņa nav un nav...

Ja cits problēmas slīcina pudelē, tad ir sievietes, kuras savas problēmas vēlas iznīcināt caur seksuāliem piedzīvojumiem – vienu pēc otra, atkal un atkal... Kamēr netiks atrasts princis baltajā zirgā, kurš sniegs viņai orgasmu. Bieži vien šī pašapziņas krīze un mānija ir ielaista tik tālu, ka īstā satikšana apaug ar lērumu citu problēmu. Sieviete vairs nesaprot, ko vēlas, viņai jau ir vienalga, ka tik kāds viņu iegūst, kāds viņu grib un iekāro. Un te aizejam līdz citam nimfomānijas cēlonim.

Foto: Shutterstock

Es varu dabūt viņus visus gultā!

Domāju, ka nereti esat dzirdējuši izskanam šādu frāzi meiteņu sarunu vidū. Labi, tur gan vajadzīga drosme, lai ko tādu apgalvotu, bet acīmredzot tas ir kādam būtiski. Svarīgi ir to pierādīt. Un te nu sekss strādā kā sacensība. Sieviete vēlas gan sev, gan apkārtējiem neviļus pierādīt, ka viņa spēj jebkuru vīrieti dabūt gultā. Ka ikviens no šiem vīriešiem naktsklubā alkst pēc seksa ar viņu. Sieviete kā primāro izvirza seksu, un šis dzelžainais uzskats, ka «vīriešiem jau no sievietēm vajag tikai TO!» strādā kā galvenā ceļazīme. Sieviete dodas salīdzināmi tādās kā medībās, viņa krāj savas trofejas, ne pie viena nekavējoties ilgāku laiku. Citi to sauktu par kaislīgu sievieti, kura ir ikviena vīrieša sapnis, bet tas tā nav, šai gadījumā sieviete izmisīgi cenšas ko sev pierādīt, kas nebūt nebeidzas ar attiecībām. Te tad arī rodas maldīgais priekšstats, ka vīriešiem no sievietes vajag tikai un vienīgi seksu. Cilvēks, kura attiecībās ir iestājusies krīze un dzimumvēsums, meklē tā piepildījumu citur – gadījuma sakaros. Sieviete nimfomāne šos sakarus izmanto, lai, iespējams, slāpētu savus kompleksus, ka nespēj atrast savu īsto vīrieti, ka viņa ir viena. Gadījuma sakari ļauj viņai kaut uz brīdi aizmirsties, justies iekārotai, tomēr tas neturpinās ilgi, jo viens aiziet un tiek meklēts jau nākamais. Sieviete pamatā ir nelaimīga, viņa remdē savas ilgas un skumjas pēc tuvības šajos vienas nakts sakaros.

Vēl viens aspekts ir tas, ka sieviete caur šiem sakariem spēj parādīt savu varu. Ja vīrietis vēlas atkārtoti gulēt ar viņu, tad sievietei šeit ir iespēja pateikt nē!

Sieviete var viņu atgrūst, līdz ar to parādot varu un to, ka spēj kontrolēt situāciju.

Pašreiz mēs runājam par vientuļajām sievietēm, kuras meklē savu otro pusīti, bet ir arī sievietes, kuras seksā meklē partnerus, kaut mājās ir vīrs un bērni.

Kad sekss atrisina visu un dzēš pagātnes rēgus

Kā jau minēju, nimfomānēm nav vienmēr jābūt vienām. Ir gadījumi, kad sieviete ir precējusies un jau ilgus gadus dzīvo kopā ar savu vīrieti, bet sekss tomēr dominē kā galvenais faktors. Viens veids ir tad, kad nimfomāne seksu sāk izmantot, lai atrisinātu konfliktu, problēmas vai krīzi, kas radusies šajās attiecībās. Sekss var būt arī kā kontrole, kā manipulācija un veids, kā parādīt varu pār otru cilvēku. Nereti šī varas kontrole var būt kā pagātnes rēgs, kuru sieviete nākamajās attiecībās cenšas izdzēst ar atriebību.

Pazīstama arī aina, kad attiecībās iestājies dzimumvēsums, bet cilvēki ir izslāpuši pēc seksuālām attiecībām. Nereti tas notiek tieši pusmūžā. Te sākas problēma, jo, kā izrādās, tieši tad sievietei atplaukst viņas seksualitāte. Tādējādi sieviete vai nu noslēdzas sevī nelaimīga un cenšas apspiest savu seksualitāti, vai gluži pretēji – meklē seksa partnerus citur, cenšoties saglabāt savu ģimenes stāvokli. Īsāk sakot – es mīlu savu vīru, bet guļu ar mīļāko! Šai gadījumā

sieviete to neuzskata par krāpšanu, jo paliek ar dvēseli uzticīga vīram, sekss – tas ir kas cits.

Bet vai varam teikt, ka sieviete ir gatava tikai uz tīru seksu, bez emocijām?

Nimfomānija – slimība tikai sievietēm

Atgriežoties pie daudzo partneru maiņas, jāatceras par izslavētajiem šāda tipa vīriešiem, pat klasikā varam lasīt par Kazanovas vai Dona Žuana mīlas piedzīvojumiem. Tagad padomājam par sievietēm... Sievieti ar šādu dzīvesveidu apkārtējā sabiedrība peļ. Viņai piedēvē vieglas uzvedības sievietes statusu, viņa ir netīra. Viņai nepiedien gulēt ar daudziem vīriešiem, jo viņa taču ir sieviete. Kaut arī pēc visa ir liekama vienā plauktā ar šādiem vīriešiem. Atkarība no seksa var būt gan sievietei, gan vīrietim, tikai vīriešus daudzina ar slavas dziesmām, kamēr sievietei ir jākaunas par savu izvēli dzīvot brīvu seksuālo dzīvi. Kā iesaka ģimenes konsultants, sievietei ir jādomā un jāatbrīvojas no sabiedrības uzskatiem un normām. Kamēr tas viss nav pārvērties slimīgā izpausmē – nimfomānijā, tikmēr viss ir ļoti labi. Ir lietas, kuras ir jāmācās.

Sieviete – nimfomāne:

- iemesls var būt jebkas, sākot ar krīzi attiecībās vai vientulību un beidzot ar anatomiskām patoloģijām;

- arī veids, kā risināt savas psiholoģiskās problēmas;

- ārstē: smagākos gadījumos psihiatrs, vieglākos – psihologs;

- orgasms netiek sasniegts;

- nereti kā palīgs, lai no tā atbrīvotos, tiek izmantots alkohols;

- nav iespējams nodzīvot ar vienu vīrieti, kamēr slimība pastāv;

- mokoša atkarība.

Raksts no žurnāla «Sieviete».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu