Vai sekss var pasteidzināt dzemdību sākšanos? Mīts!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

«Vai tad, ja grūtniecības termiņš tuvojas beigām un es nodarbošos ar seksu, ir lielāka iespējamība, ka ātrāk sāksies dzemdības?» jautā Māmiņu kluba topošā māmiņa. Atbild vecmāte Inese Kampuse.

«Tas ir diezgan liels mīts,» atklāj vecmāte. «Gadu gaitā topošās māmiņas, vecmātes un ārsti izteica pieņēmumus, ka sekss grūtniecības laikā var rosināt dzemdību sākšanos. Par to liecināja teorija, ka

spermā esošie hormoni (prostaglandīni) un orgasma kontrakcijas stimulē dzemdi. Tomēr pētījumi šādu saikni nav parādījuši.»

Faktiski veiktais pētījums, kurā piedalījās 95 sievietes, parādīja gluži pretējo - sievietēm, kurām sekss bija pēdējās grūtniecības nedēļās, dzemdības sākās pāris dienas vēlāk nekā tām, kurām seksa nebija. Protams, tas nenozīmē, ka sekss aizkavē dzemdību sākšanos, bet pētījums parāda, ka, iespējams, šīs norises - sekss un dzemdības - nemaz nav saistītas.

«Nav nekas slikts, ka sieviete veselīgā un nekomplicētā grūtniecībā nodarbojas ar seksu līdz pat laikam, kad noiet ūdeņi,» mudina vecmāte.

«Tikai, protams, nevajadzētu sadomāties, ka sekss būs galvenais iemesls, kāpēc sāksies dzemdības.»
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu