Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Seksa avīze, kas latviešus pārsteidza 90.gados

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Patlaban avīžu kioskos var iegādāties visdažādākos seksuāla rakstura laikrakstus un žurnālus, taču vēl pirms vairākiem gadu desmitiem Latvijas iedzīvotājiem bija ierobežotas iespējas iegūt informāciju par seksu. Piedāvājam nelielu ieskatu laikrakstā «Intīmais teātris», kas iznāca 90.gados. Tagad tā numuri pieejami Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonikas un Baltijas centra speciāliste Linda Krūmiņa TVNET pastāstīja, ka pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā Latvijā sāka iznākt laikraksts «Intīmais teātris», kura saturs un stils bija līdzīgs mūsdienu žurnāliem «Princese» un «Žirafe».

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Daļa publikāciju ir visai tiešas un konkrētas, bet citas ir vairāk noslēpumainas. Blakus seksuāla rakstura publikācijām laikrakstā ir lielas un krāšņas fotogrāfijas, datorgrafikas, kā arī erotiskie horoskopi un sludinājumi.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Dažos sludinājumos norādīta cilvēka adrese vai telefona numurs, bet pārsvarā šos datus varēja uzzināt, tikai aizrakstot uz laikraksta redakciju un nosaucot konkrētā sludinājuma numuru. Mūsdienās šķiet neparasti, ka dažos sludinājumos cilvēki atklājuši arī savus pases datus.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ar sludinājumu palīdzību cilvēki meklēja ne tikai tradicionālos seksuālos kontaktus, bet arī izteica vēlmi pēc neparastākām izjūtām. Piemēram, kāds jaunietis rakstīja, ka vēlas kļūt par meiteni un tāpēc meklē iespējas dzimuma maiņas operācijai.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ar sludinājumu starpniecību cilvēki pārdeva dažādas erotiskas lietas, piemēram, seksuālu veļu un vibratoru.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Tolaik vienīgais seksuāla rakstura izdevums latviešu valodā ik mēnesi izmaksāja tikai 21 santīmu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu