Kas jāzina par seksu «sarkanajās dienās»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Daļa sieviešu no seksa mēnešreižu laikā vairās, kamēr citām tas nesagādā nekādas problēmas vai neērtības. Kas jāievēro, mīlējoties menstruāciju dienās, jautājām ginekoloģei Ilzei Lieljurei.

Prezervatīvs, lai izvairītos no infekcijām un iekaisumiem

Tā kā menstruāciju laikā sieviete ir stipri uzņēmīgāka pret dažādu veidu mikrobiem un infekcijām, mīlējoties šajās dienās, būtu vēlams lietot prezervatīvu.

«Menstruāciju periodā grūtniecības iestāšanās praktiski nav iespējama, tādēļ šajā gadījumā prezervatīvs pilda citu funkciju.

Tas jālieto, lai nerastos kādas komplikācijas un neattīstītos iekaisums. Prezervatīvs jālieto, lai izsargātos no infekciju draudiem, piemēram, bakteriālās vaginozes vai sēnīšu infekcijas.

Menstruāciju laikā, sievietei nezinot, infekcijas var saasināties un izprovocēt kādus iekaisumus,» skaidro ginekoloģe.

Personīgā higiēna

Tātad galvenais, kas jāievēro, menstruāciju laikā pārim būtu jālieto prezervatīvs un, protams, abiem partneriem jāievēro ierastā higiēna. Kā apgalvo Ilze Lieljure, menstruāciju laikā nav nepieciešama papildus intīmo zonu mazgāšana. Neko nemainīs tas, vai intīmās vietas sieviete apkops vienu vai piecas reizes dienā.

Vēl, runājot par sievietes personīgo higiēnu, lai izvairītos no iekaisumu rašanās riska, menstruāciju laikā lietojot tamponus, tie noteikti jānomaina ik pēc četrām stundām! Tas jāievēro ļoti strikti.

Sāp vēders. Vai drīkst mīlēties?

Vairumam sieviešu mēnešreižu laikā ir izteiktas vēdersāpes, tādēļ šajā gadījumā sievietei un viņas partnerim pašiem, vadoties pēc savām sajūtām un vēlmēm,

būtu jāizlemj - mīlēties vai pagaidīt menstruālā cikla beigas.

«Mēnešreizes un to radītā nepatīkamā sajūta vai sāpes vēderā nav rādītājs, lai teiktu, ka šajā periodā sievietei nedrīkst būt sekss. Tas ir atkarīgs no tā, vai pāris šajā brīdī to vēlas vai nevēlas, vai tas viņiem ir pieņemami vai nav.

Izņēmums varētu būt situācija, ja sievietei ir diagnosticēti kādi iekaisumi. Tad gan no mīlēšanās mēnešreižu laikā vajadzētu izvairīties,» tā ginekoloģe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu