Kā gan mīlēties, ja mazais var mūs ieraudzīt...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā pārim nodarboties ar seksu pēc dzemdībām, ja mazais guļ vienā istabā ar vecākiem? Vai sekss tik tuvu bēbītim netraumē viņa nākotnes seksualitāti? Jautājam seksologam Artūram Šulcam.

Nevajag daudz analizēt, bet vienkārši mīlēties! Protams, bērniem nav speciāli jārāda, kā notiek pats mīlēšanās process, bet satraukties par to, ka vecāku mīlēšanās kaut kā ietekmēs bērnu psihi vai seksuālo veselību, nevajag.

Sekss ir dabisks process! Bērniņš jau arī ir radies seksa rezultātā.

Jāatceras, ka mazais arī mūžīgi negulēs bērnu gultiņā. Viņš pieaugs. Tīņu gados pats iepazīs savu seksualitāti, un pozitīvā vecāku pieredze var viņam palīdzēt atrast nākotnē pašam sevi.

Sekss nav nekas slikts. Tā nav vardarbība! Sekss ir sakrāls rituāls. Tā uz to arī vajag skatīties! Ko teikt bērnam, ja viņš jautā, ko pieaugušie dara? Ir jāsaka patiesība. Tētis ar mammu mīļojas. Tāpat kā tētis ar mammu saskūpstās, tā viņi arī mīļojas.

Tas ir intīms process, līdzīgi kā mazgāšanās, par ko daudziem stāstīt nevajag.

Jo vecāki mazāk satraucas par bērnu tuvumu mīlēšanās laikā, jo bērni to dabiskāk uztver. Turklāt viņiem veidojas pozitīva sava seksuālā pieredze. Viņi jau kopš mazotnes zina, ka sekss eksistē un ka tas ir viens no attiecību cieņas un mīlestības apliecinājumiem. Tajā nav nekā slikta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu