Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Masturbācijas mīti un īstenība...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

7. maijā, kā izrādās, ir starptautiskā masturbācijas diena, kas simbolizē sabiedrības izglītošanu par pašapmierināšanos sterotipiem un cīņu par masturbācijas tiesībām katrā no mūsu intīmajām dzīvēm. Zināms fakts - mēs masturbējam. Kaut arī sievietes ne vienmēr izjūt tādu vēlēšanos masturbēt kā vīrieši (katrā gadījumā ne tik bieži), daiļā dzimuma pārstāves tomēr izjūt seksuālo uzbudinājumu no masturbācijas, it īpaši dzimumbrieduma periodā. Bieži vien tas nav tik daudz fizisks uzbudinājums, cik emocionāls.

Lielākā daļa kaunas no tā, ka masturbē

Daudzas sievietes neatkarīgi no tā, vai masturbē vai ne, jūtas neērti un kaunas, kad runa ir par masturbāciju. Parasti sievietes reti dalās ar draudzeni šīs nodarbes pieredzē. Daļa meiteņu rūpēs par to, kā sevi apmierināt, vai izrādot citiem savu seksualitāti, bieži sāk dzimumdzīvi pārāk agri un reāli vēl nav spējīgas uz radušos emocionālo stresu. Ņemot vērā iepriekšminēto, nav brīnums, ka daudzas sievietes gadiem ilgi dzīvo aktīvu dzimumdzīvi un ne reizes nav izjutušas orgasmu. Šī traģēdija tikai uzsver nepieciešamību sievietēm būt kontaktā ar savu ķermeni, ar tā dzimumreakcijām. Maturbācija ir veselīgs veids, kā sievietēm apmierināt savas seksuālās vēlmes un izzināt savas seksuālās reakcijas. Sevišķi svarīgi sievietei ir saprast savu ķermeni, tā reakcijas uz seksuālajiem uzbudinātājiem.

Bieži sievietes sasniedz orgasmu, stimulējot klitoru, tātad masturbācijas pamatmetode ir klitora stimulācija ar pirkstiem.

Visaktīvākie ir jaunieši

Visaktīvāk ar masturbāciju nodarbojas jaunieši dzimumnobriešanas periodā. Zēni līdz 15 gadu vecumam pamanās onanēt pat 23 reizes nedēļā, dažas meitenes – 30 reizes un vairāk. Tad jau nav brīnums, ka ir sievietes, kas iemācījušās masturbējot gūt pat… 100 orgasmu stundā! Vidēji gan sievietes masturbējot aptuveni reizi mēnesī.

Mīti un īstenība

19.gs. sākumā, kad uzrakstīja pirmās mācību grāmatas seksoloģijā, tajās tika brīdināts, ka masturbējot var sajukt prātā. Tas radīja dziļu un ilgstošu ticību tam, ka vājprāta iemesls ir masturbācija. Izmantoja dažādas metodes, lai to novērstu, piemēram, bērniem piesēja pie gultas rokas. Izrādās, mīta izcelsme bija psihiatriskās slimnīcas, kur akūtas psihozes pacienti intensīvā nemiera stāvoklī bez paškontroles masturbēja, lai nomierinātos: atsevišķi neirozes gadījumi prasa speciālista palīdzību, lai atbrīvotos no pastiprinātas masturbēšanas. Šobrīd seksologi uzskata, ka «neuzmācīga» masturbācija, kas nepārņem cilvēku pilnībā un netraucē ikdienas darbības, ir apsveicama parādība, jo pusaudži tā iepazīst savu ķermeni un tā prasības, kā arī iemācās sasniegt orgasmu (speciālisti joprojām saskaras ar lielu daudzumu sieviešu, kuras nekad nav masturbējušas un nekad arī nav varējušas izjust orgasmu).

Aktīvi masturbē 60% sieviešu

Statistika, kas pieejama gan tikai ārvalstu pētījumos, tomēr ļauj secināt, ka masturbācija ir visnotaļ izplatīta starp pusaudžiem un ievērojams skaits pieaugušo nodarbojas ar to atsevišķos dzīves posmos. ASV studentu aptaujā, ko pirms dažiem gadiem veica žurnāls «Details», 88% jaunu vīriešu un 60% sieviešu informēja, ka aktīvi masturbē. 17% vīriešu ziņoja, ka masturbē katru dienu, bet vēl 44% - ne retāk kā reizi nedēļā. Sievietēm šie rādītāji bija 4% un 23%. 60% aptaujāto vīriešu un 12% sieviešu stāstīja, ka masturbējot izmanto pornogrāfiskus attēlus, žurnālus vai videofilmas. Ļoti tipiskas ir fantāzijas par iemīļoto partneri, kaut arī tikpat biežas - sekss ar kādu populāru cilvēku vai vienkārši paziņu. Erotiskās fantāzijas, kas pavada masturbāciju, ir ļoti dažādas. Kinsī izpētījis, ka 60% sieviešu tās ir heteroseksuālas, 10% homoseksuālas, 4% sieviešu pašapmierinās sadomazohisma fantāziju varā, bet viens procents šai laikā iedomājas aktu ... ar dzīvniekiem. Kad atsevišķi priekšmeti šķiet nenoderīgi, cilvēki izmanto onanēšanas lelles.

Visbiežāk to dara garīgā darba veicēji

Seksologi atzīst, ka partneri ļoti reti atzīstas otram, ja kāds no viņiem vai arī abi masturbē. Pārvarot šo komunikatīvo barjeru, masturbācija var kļūt par svarīgu posmu attiecību uzlabošanā. Masturbācija ir lielisks veids, kā uzzināt visu par saviem seksuālajiem pārdzīvojumiem un reakcijām. Kinsī pētījumi iezīmēja saikni starp masturbācijas jeb onanēšanas biežumu un sociālo stāvokli un profesiju. Garīgā darba darītāji, jo īpaši radošo profesiju pārstāvji, to dara biežāk nekā fiziskā darba pārstāvji.

Vai arī tu nodarbojies ar masturbāciju? Cik bieži un kāpēc tu to dari?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu