8 pavedinātāju tipi. Kuram piederi tu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādēļ viens uz tevi atskatīsies, ja viņam piemigsi ar aci, bet cits tevi pat neievēros, lai kādas vēderdejas viņa priekšā dancotu? Izrādās, mūs visus var iedalīt astoņās lielās pavedinātāju grupās. Uz katru iedarbojas citi flirtēšanas ieroči! Izpēti, kurai grupai piederi tu? Kurai - tavs mīļotais?

SIRĒNA

Vīrieti bieži vien nomāc tā loma, ko viņam nākas spēlēt - vienmēr būt atbildīgam, racionālam un visu kontrolēt. Sirēna ir lieliskais vīrieša fantāzijas tēls, jo piedāvā pilnīgu atbrīvošanos no ierobežojumiem viņa dzīvē. Sirēnas klātbūtnē, allaž tik intensīvā un seksuāli uzlādētā, vīrietis jūtas kā pārcelts uz tīrās baudas pasauli. Sirēna ir bīstama, un, aizrautīgi sekojot viņai, vīrietis var zaudēt paškontroli, bet viņš bieži vien tieši to alkst piedzīvot. Sirēna ir mirāža; viņa pievilina vīriešus ar īpašu izskatu un manierēm. Pasaulē, kur sievietes bieži vien ir pārāk kautrīgas, lai demonstrētu šādu veidolu, viņas var iemācīties iegūt kontroli pār vīrieša libido, iemiesojot viņa fantāzijas.

IZKLAIDĪGAIS

Sieviete nekad nejūtas pietiekami iekārota un novērtēta. Viņa alkst pēc uzmanības, tomēr vīrietis pārāk bieži ir aizņemts ar citām darīšanām un neizrāda atsaucību. Izklaidīgais ir intriģējošs sievietes fantāzijas tēls: iekārodams sievieti, lai arī tikai uz īsu brīdi, Izklaidīgais viņas dēļ ir gatavs doties vai uz otru pasaules malu. Viņš var būt neuzticīgs, negodīgs un amorāls, bet tas tikai vairo viņa pievilcību. Pretstatā parastajam piesardzīgajam vīrietim Izklaidīgais ir apburoši neapvaldīts un savas mīlestības pret sievietēm paverdzināts. Jāpiemin arī papildu vilinājums, ko rada viņa reputācija: ja tik daudzas sievietes esot padevušās viņam, tad noteikti jābūt kādam iemeslam. Vārdi ir sievietes vājība, un Izklaidīgais ir pavedinošās valodas lielmeistars. Uzjundiet sievietes apspiestās alkas ar Izklaidīgajam raksturīgo riska un baudas sajaukumu.

Foto: PantherMedia/ScanPix

IDEĀLAIS MĪLNIEKS/MĪLNIECE

Vairākumam cilvēku jaunībā ir sapņi, kas laika gaitā sabrūk vai izplēnē. Tad viņi sāk izjust vilšanos cilvēkos, notikumos, realitātē, kas neatbilst viņu jaunības ideāliem. Ideāli mīlnieki/mīlnieces gūst lieliskus panākumus, izmantojot citu sagrautos sapņus, kas ir kļuvuši par fantāzijas objektu uz visu mūžu. Jūs ilgojaties pēc romantiskas mīlas? Piedzīvojumiem? Cildenas garīgas saprašanās? Ideālais mīlnieks atspoguļo jūsu fantāzijas. Viņš vai viņa ir kā mākslinieks, kas rada jums vajadzīgo ilūziju, idealizējot jūsu tēlu. Pasaulē, kas pārpilna ar vilšanos un maziskumu, Ideāla mīlnieka ceļš piešķir neierobežotu pavedināšanas spēku.

DENDIJS

Vairums no mums reizēm jūtas kā ieslodzīti šaurajā lomā, kuru pasaule liek mums spēlēt. Mūs uzreiz saista tie, kuri ir mainīgāki, daudzveidīgāki par mums - tie, kuri paši rada savu veidolu. Dendiji sajūsmina mūs tāpēc, ka viņus nevar kategorizēt un viņi ierāda ceļu uz brīvību, pēc kuras ilgojamies. Viņi spēlējas ar vīrišķīgumu un sievišķīgumu, viņi vienmēr veido pārsteidzošu savu ārējo tēlu; viņi ir noslēpumaini un grūti definējami. Viņi arī māk spēlēties ar katra dzimuma narcismu: sievietei viņi psiholoģiski šķiet sievišķīgi, bet vīriešiem - vīrišķīgi. Dendiji fascinē un pavedina daudzus cilvēkus. Izmantojiet Dendija spēku, lai radītu daudzveidīgu, žilbinošu veidolu, kas uzjunda apspiestas iekāres.

BĒRNIŠĶĪGIE PAVEDINĀTĀJI

Bērnība ir saulainā paradīze, ko mēs visu laiku apzināti vai neapzināti cenšamies radīt no jauna. Bērnišķīgie pavedinātāji iemieso sevī bērnības īpašības - spontānumu, vaļsirdību, nepretenciziotāti. Bērnišķīgo pavedinātāju klātbūtnē mēs jūtamies nepiespiesti, mūs valdzina viņa rotaļīgums, un mēs sekojam tiem līdzi uz paradīzi. Bērnišķīgie pavedinātāji turklāt pārvērš vājumu par pozitīvu kvalitāti, izraisot mūsu simpātijas pret viņu centieniem un radot mūsos vēlmi aizsargāt viņus un palīdzēt viņiem. Tāpat kā bērnam, arī viņiem daudz kas no minētā ir dabisks, bet daļēji arī pārspīlēts, kā apzināts pavedināšanas manevrs. Pārņemiet Bērnišķīgā pavedinātāja pozu, lai neitralizētu cilvēka dabisko aizsardzības instinktu un viestu viņos nevaldāmu prieka izjūtu.

KOĶETE

Prasme atlikt apmierinājumu ir visaugstākā pavedināšanas māksla - upuris gaidīšanas laikā tiek turēts pavedinātāja valgos. Koķetes ir īstas šīs spēles lielmeistares un kā horeogrāfes vada kustību uz priekšu un atpakaļ starp cerībām un vilšanos. Koķete iekārdina ar gandarījuma apsolījumu - cerību sasniegt fizisko baudu, laimi, slavu (pateicoties sakariem ar slavenībām) un varu - un, kaut gan viss minētais izrādās grūti realizējams dzīvē, tas tikai liek pavedināšanas objektam jo neatlaidīgāk aplidot koķeti. Rodas iespaids, ka koķete ir pilnībā pašpietiekama, jo viņas attieksme šķietami pauž, ka jūs viņai nemaz neesat vajadzīgs. Tieši koķetes narcisms ir tik velnišķīgi valdzinošs. Jūs gribat viņu iekarot, taču visi trumpji ir viņas rokā. Koķetes stratēģija ir nekad nesniegt pilnīgu vēlmju apmierinājumu. Atdariniet koķetes kvēles un vēsuma plūdmaiņu, un jūs visu laiku noturēsiet savaldzināto vīrieti sev pie kājām.

HARISMĀTIĶIS

Harisma ir cilvēka būtība, kas burtiski elektrizē mūs. Tā rodas no kādas iekšējas cilvēka īpašības - pašpārliecinātības, seksuālās enerģijas, mērķtiecīguma, dziļi sakņota gandarījuma par sevi, kura pietrūkst vairākumam ļaužu. Šī īpašība staro uz āru, caurauž Harismātiķu žestus, liekot viņiem izskatīties neordināriem un pārākiem un liekot mums iedomāties, ka šiem indivīdiem piemīt vēl kaut kas ar acīm neredzams: šķiet viņi ir dievi, svētie, zvaigznes. Harismātiķi var iemācīties palielināt savu harismu ar caururbjošu skatienu, dedzīgu uzstāšanās manieri un īpašu noslēpumainības auru. Viņi spēj pavedināt lielas ļaužu masas. Iemācieties radīt šo harismātisko ilūziju, izstarojot degsmi, vienlaikus saglabājot visai rezervētu nostāju.

ZVAIGZNE

Ikdienas dzīve ir skarba, un vairums no mums meklē glābiņu fantāzijās un sapņos. Zvaigznes barojas no šā vājuma; izceļoties citu vidū ar savu īpašo un atraktīvo stilu, zvaigznes rada mūsos vēlmi skatīties uz tām. Zvaigznes vienlaikus ir netveramas un ēteriskas, tās ietur distanci un vēlīgi ļauj, lai mēs savā iztēlē tām piedēvējam daudz ko tādu, kas zvaigznēm nemaz nepiemīt. Viņu šķietamās īpašības iedarbojas uz mūsu zemapziņu; mēs pat īsti neapzināmies, cik ļoti mēs tās atdarinām. Iemācieties kļūt par apbrīnas objektu, demonstrējot zvaigznes žilbinošo, bet grūti definējamo veidolu.

Kuram pavedinātāju tipam tu piederi? Varbūt tev ir pašai savi pavedināšanas paņēmieni?

Materiāls tapis, izmantojot Roberta Grīna grāmatu «Pavedināšanas māksla»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu