Sava pareizā krūštura izmēra noteikšanas ABC!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauma lingerie

Labs krūšturis ir tāds, ko ikdienā nejūt. Tas ir galvenais nosacījums, kas jāņem vērā, izvēloties krūšturi!

Tīmekļa vietnēs atrodama informācija par to, ka arī krūštura valkāšana var veicināt krūts vēža attīstību. Onkologi teic – tās ir blēņas, taču uzsver, ka pareiza izmēra un ērts krūšturis gan ir svarīgs priekšnosacījums, lai sievietes krūtis kā orgāns justos labi un netiktu traucēta limfas attece un asinsrite. Ja krūtis būs iespiestas, tās var sākt sāpēt vai arī sāpes var parādīties padusē.

Lai noteiktu krūštura pareizo izmēru, tev jāzina savs apkārtmērs zem krūtīm, kā arī krūšu apkārtmērs. Iegūtie skaitļi norādīs uz tava krūštura izmēru. Taču atceries, ka izmēri dažādiem ražotājiem mēdz atšķirties, tāpēc krūšturi ir jālaiko!

Bļodiņas. Saspiestas krūtis, kam krūšturī nav pietiekami vietas, liecina, ka krūšturis ir par mazu. Savukārt, ja krūštura bļodiņas krokojas vai krūšturis mugurpusē raujas uz augšu, tas ir par lielu.

Stīpiņa. Ja tā spiež vai duras miesā, kā arī neturas zem krūtīm, bet kustoties virzās uz augšu, tad krūšturis izvēlēts par mazu.

Lencītes. Tām jābūt pareizi nofiksētām, pietiekami stingrām, lai nenošļuktu no pleciem, bet tās nedrīkst pārmēru spiesties plecu ādā.
Lai noskaidrotu, vai krūštura lencītes nav par ciešu, noslidini tās no pleciem – ja krūštura stīpiņas un apakšējā josla paliek savā vietā, viss kārtībā.

Lai būtu droša, ka tev ir pareiza izmēra krūšturis, novelkot to, aplūko sevi spogulī – ja uz ādas nav nospiedumu un dienas laikā esi jutusies ērti, lencīte nav šļukusi nost un krūštura bļodiņas palikušas tām paredzētajā vietā, viss kārtībā.

Nosaki savu izmēru!

Nomēri apkārtmēru zem krūtīm

Apkārtmērs (cm) un tavs izmērs

68 – 72 : 70

73 – 77 : 75

78 – 82 : 80

83 – 87 : 85

88 – 92 : 90

93 – 97 : 95

98 – 102 : 100

103 – 107 : 105

108 – 112 : 110

Bļodiņas izmērs

Nomēri apkārtmēru krūšu augstākajos punktos. No iegūtā skaitļa atņem apkārtmēru zem krūtīm – iegūtā starpība ir tava krūštura bļodiņas izmērs. Piemēram, krūšu augstākajos punktos ir 100 cm, bet zem krūtīm – 85 cm. 100 – 85 = 15 cm.

Bļodiņa

A – 12,5 cm

B – 15 cm

C – 17,5 cm

D – 20 cm

E – 22,5 cm

F – 25 cm

G- 27,5 cm

H – 30 cm

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu