Stāvoklī pēc avārijas kontracepcijas lietošanas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Cik liela ir iespējamība, ka pēc avārijas kontracepcijas lietošanas sieviete paliek stāvoklī? Konsultē medicīnas sabiedrības «ARS» ginekoloģe Dace Matule.

Jautājums:

Vēlētos Jums uzdot jautājumu par avārijas tabletēm.

Man bija tāda situācija - ar draugu mīlējāmies vairākas reizes, un visas tās reizes viņš beidza manī. Pēc 40 stundām es iedzēru avārijas tableti, bet pēc tam mums atkal bija sekss vairākas reizes, un atkal viņš beidza manī.

Cik liela ir iespēja, ka varu palikt stāvoklī, un, ja palieku, tad vai tās avārijas tabletes kādā mērā var iespaidot bērna veselību un cik lielā mērā?

Atbild medicīnas sabiedrības «ARS» ginekoloģe Dace Matule:

Avārijas kontracepcija nenovērsīs grūtniecības iestāšanos visos gadījumos, taču tā ir efektīva, ja to lieto pēc iespējas ātrāk pēc neizsargāta dzimumakta.

Iepriekš lietotās avārijas kontracepcijas tabletes nepasargās no grūtniecības iestāšanās, ja Jums atkal bijis atkārtots dzimumakts pirms nākamās menstruācijas.

Apmēram 3 nedēļas pēc lietotas avārijas kontracepcijas ieteicams izdarīt grūtniecības testu, lai pārliecinātos, ka tās iedarbojušās un grūtniecība nav iestājusies. Nav pierādīts, ka tām būtu kāda nelabvēlīga ietekme uz augli, ja iestājusies grūtniecība.

Ieteiktu Jums padomāt par citu kontracepcijas metodi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu