Noskaidrots, kad attiecībās sāk zust seksuālā apetīte...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com/Tina Franklin

Minhenes Ludviga Maksimiliāna universitātes (LMU) zinātnieki Vācijā publicējuši informāciju par to, ka viņiem izdevies noskaidrot precīzu brīdi, kad attiecībās zūd kaisle un seksuālās attiecības kļūst retākas. Izrādās, ka partneriem ir iespēja, ja ģimenē aug bērni....

Vācu zinātnieki aptaujāja ap 3000 cilvēku vecumā no 25 līdz 40 gadiem, lai saprastu, kādas ir šā vecuma pāru seksuālās attiecības. Kā jau paredzams, pirmajā attiecību gadā starp partneriem gandrīz vienmēr ir savstarpēja iekāre un regulārs sekss, tomēr pēc tam tas viss lēnām sāk izzust.

Kā domā pētījuma autori, tas ir tikai izskaidrojams, jo attiecību sākumā cilvēki parasti cenšas un vēlas darīt visu iespējamo, lai otram ir labi. Pēc laika cilvēks vēlas ne tikai dot, bet arī ņemt, un sāk izvirzīt savas prasības, liekot tās priekšā partnera vēlmēm, raksta medikforum.ru. Ar laiku starp partneriem arī sekss nav vairs tik intensīvs un daudzveidīgs.

Tā savstarpējā iekāre lēnām plok un sekss attiecībās notiek aizvien retāk. Tikai 27% aptaujāto pāru, kuri spējuši kopā būt ap 16 gadiem, spēja atzīt, ka partneris viņus pilnībā apmierina un sekss nav retums.

Pastāv teorija, ka krīzes laiks partneru vidū ir - 3., 7., 13. un 17. gads, ja šie posmi ir pārvarēti - abus šķirt vairs nespēs nekas.

Pētījumā atklājās vēl kāds interesants fakts: ja attiecībās ir bērni, tas nenozīmē, ka abu seksuālā dzīve noteikti cietīs sakāvi. Nebūt ne, izrādās, ka tas ir tikai mīts, ka sievietes pēc bērna piedzimšanas kļūst mazāk kaislīgas - to pētījumi neuzrāda. Vienīgais, kas jebkādi ir ietekmējis pāru seksuālo attiecību biežumu, ir bērnu klātbūtne un vecums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu