Sabiedrībā pazīstami ļaudis ierodas novērtēt latviešu aktieru tēlojumu filmā «Svingeri»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

7.decembrī kinoteātrī «Citadele» aizvadīta latviešu režisora Andreja Ēķa komēdijas ar seksa «piesitienu» «Svingeri» pirmizrāde, kuru apmeklēja ne tikai filmas aktieri, bet arī sabiedrībā populāras personas.

Svingerisms, zināms arī kā partneru apmaiņa, ir ne-monogāma uzvedība, kurā partneri ar attiecībām nododas seksuālām aktivitātēm ar citiem pāriem. Svingeri ir sociāls fenomens, kas radās seksuālās revolūcijas ietekmē pagājušā gadsimta vidū.

Filma stāsta par tipiskiem latviešu pāriem, kuri savu vienmuļo mīlas dzīvi vēlas bagātināt un mēģina būt svingeri. Kā jau tas piedienas šādiem mēģinājumiem, kurus ietekmē biklums, rodas ne viena vien smieklīga situācija, kura tiek apspēlēta filmā.

Greizsirdīgo un kaislīgo mīlētāju lomās iejutušies Latvijas labākie aktieri - Intars Rešetins, Kristīne Nevarauska, Elīna Vāne un Ģirts Ķesteris, kā arī jaunie talanti Kristīne Belicka, Jurijs Djakonovs un plaši pazīstamais mūziķis Jānis Jubalts.

Filmas pirmizrādi novērtēt ieradās ne tikai paši aktieri, kuri piedalījās filmā, bet arī citas sabiedrībā zināmas personas - dziedātāji, uzņēmēji un politiķi, kurus «uzrunāja» filmas nosaukums - «Svingeri».

Viesi baudīja šampanieti, apsprieda dažādas pikantērijas, kuras gaida no filmas, un beigu beigās atzina, ka arī latvieši var uzņemt erotiska rakstura komēdiju, kurā ikviens mīlētājs spēs atrast kādu paralēli ar sevi.

Pēc filmas noskatīšanās viesi nesteidza pamest zāli, bet veltīja laiku aplausiem, lai izrādītu savu sajūsmu filmas radošajai komandai un aktieriem, kuri spēja uzdrīkstēties parādīt varbūt neierasto cilvēku dzīves, vēlmju pusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu