Vai menstruāciju laikā ir bīstami mīlēties? Vai ir iespējams palikt stāvoklī? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

«Vai menstruāciju laikā ir bīstami mīlēties? Vai grūtniecība var iestāties un vai ir lielāks risks sasirgt ar STS?» jautā «Egoiste» lasītājs.

Atbild ginekoloģe Inta Dinsberga (www.intadisnberga.lv):

www.intadinsberga.lv

Menstruāciju laikā mīlēties drīkst, tikai ļoti ieteicams lietot prezervatīvu. Tas ieteicams vairāku iemeslu dēļ.

Menstruālās asiņošanas laikā dzemdes kakls ir nedaudz pavērts, lai dzemdes iekšējā slāņa audi varētu brīvi izdalīties. Bez tam ieeju dzemdes kaklā nesargā gļotas, kā tas ir laikā, kad menstruālās asiņošanas nav, īpaši cikla otrajā pusē pēc ovulācijas, kad gļotas ir sevišķi biezas un sargā ieeju dzemdes kaklā.

Bez tam asinis makstī rada vidi, kas ļoti patīk baktērijām, un tās var savairoties ātri un caur pavērto dzemdes kaklu viegli iekļūt dzemdes dobumā, tālāk olvados un mazajā iegurnī,

radot nopietnus draudus sievietes veselībai, kā arī ietekmēt spēju nākotnē ieņemt bērniņu.

Ar seksuāli transmisīvajām slimībām var inficēties jebkura seksuāla kontakta laikā, neatkarīgi no tā, vai tas notiek mēnešreižu laikā vai ne, ja netiek lietots prezervatīvs.

Arī grūtniecība var iestāties, jo spermatozoīdi sievietes organismā dzīvo pat līdz 7 dienām.

Tātad – ja ovulācija notiek, piemēram, 7.-8. cikla dienā, skaitot no pirmās asiņošanas dienas, un seksuāls kontakts bez izsargāšanās bijis 3.-4. cikla dienā, skaitot no pirmās asiņošanas dienas, tad grūtniecība var iestāties!

Inta Dinsberga (Facebook)

Uzdod arī savu jautājumu komentāros!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu