«Greja 50 nokrāsu» fenomens jeb Kāpēc cilvēkiem patīk BDSM?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filma «Greja piecdesmit nokrāsas» ieguvusi milzu popularitāti, liekot aizdomāties par tās iemesliem, proti, kas ir tas, kas cilvēkus šajā kinolentē tik ļoti interesē. Tā kā filmas centrā ir Anastasijas Stīlas un Kristiana Greja sadomazohistiskie mīlas prieki, tad dzīvesstila portāls «Soulpost» apkopojis piecus iemeslus, kāpēc vīriešiem un sievietēm baudu sagādā brutāls sekss.

1. Spontanitātes elements

Viens no iemesliem, kāpēc vīriešiem un sievietēm patīk brutāls sekss, ir spontanitātes elements, kas iedarbojas uz dopamīna receptoriem un sagādā neparasti spilgtu seksuālu baudījumu. Negaidīta pieredze atsvaidzina jebkuras attiecības, turklāt mežonīgāka seksa gadījumā nākas daudz vairāk eksperimentēt, tādējādi mēs kļūstam drosmīgāki un atvērtāki. Tas savukārt veicina pašapziņas celšanos.

2. Tas rada uzticēšanos

Zinātnieki pieļauj, ka pie vainas šajā gadījumā varētu būt «dzīvnieciskais mantojums». Proti, dzīvniekiem draudzīga iekošana vai iepliķēšana ir daļa no sociālajiem rituāliem. Daži primatologi uzsver, ka šāda rīcība parasti novērojama starp uzticamiem ģimenes locekļiem un tuviem draugiem.

3. Dominance ir seksīga

Spēks pievelk, bet kontrole ir seksuālās mijiedarbības centrālais elements. Varas iegūšana un atdošanās ir aizraujoša spēle gan vienam, gan otram. Daudzas mūsdienu sievietes ieņem atbildīgus amatus, pieņem nopietnus lēmumus un sniedz atbalstu citiem, tāpēc kontroles atdošana guļamistabā darbojas gan kā spēcīgs afrodīzijs, gan arī nomierina un palīdz atjaunot līdzsvaru.

4. Spēks apreibina

Brutāla seksa laikā vīrietis jūt, ka var saņemt tieši to, ko vēlas. Savukārt sieviete var pilnībā izjust to, cik ļoti vīrietis viņu grib. Ilgtermiņā tas attiecības padara tikai spēcīgākas un dziļākas. Seksuāla pakļaušanās patiesībā ir aktīvs akts, nevis pasīvs. Vīrieša spēks sievieti satrauc, un, jo vairāk viņa uzbudinās, jo vairāk viņš to jūt, kā rezultātā sekss kļūst «jaudīgāks».

5. Grožu atlaišana

Viņš (vai viņa) var paņemt tieši to, ko vēlas, kontrolējot ritmu un intensitāti, neierobežojot savas vēlmes. Savukārt sieviete pakļaujoties atbrīvo sevī uzkrāto spriedzi, jo sekss attiecīgajā brīdī ir vienīgā dzīves sfēra, kur no viņas nav atkarīgs nekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu