Pētījums: Sekss uzlabo darba efektivitāti

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Neesi apmierināts ar savu darbu? Iespējams, tev vajadzētu doties mājās un nodarboties ar seksu. Tieši ar šādu ieteikumu klajā nākuši pētnieki no Oregonas un Vašingtonas universitātēm.

Jaunā pētījumā, kas publicēts «Journal of Management», 159 pāriem divas reizes dienā tika uzdoti dažādi jautājumi par ikdienas paradumiem.

Pētījumā atklājās, ka pāri, kuri iepriekšējās dienas vakarā bija nodarbojušies ar seksu, visu nākamo darba dienu bija labā garastāvoklī, kas darbā palielināja produktivitāti un koncentrēšanos. Šis pozitīvais efekts gan sievietēm, gan vīriešiem ildzis apmēram 24 stundas pēc mīlēšanās.

Tāpat pētījumā noskaidrojās, ka ar darbu saistīts stress, ko aptaujātie cilvēki izrādījuši mājās, negatīvi ietekmējis arī viņu seksuālo dzīvi.

«Šis pētījums ir atgādinājums, ka seksam ir sociāla, emocionāla un psiholoģiska ietekme, un ir svarīgi to padarīt par prioritāti,» komentējis viens no pētījuma autoriem Kīts Līvits (Keith Leavitt). «Tam vienkārši ir jāatvēl laiks.»

Līdzīgi uzskata arī uzņēmējs Pērs Ēriks Masko (Per-Erik Muskos) no Zviedrijas. Viņš apmaksā vienu stundu nedēļā, lai viņa darbinieki varētu doties mājās un nodarboties ar seksu.

«Ir vairāki pētījumi, kas pierāda, ka sekss ir veselīgs,» Masko paskaidrojis medijam «Independent», uzskatot, ka tas noteikti atmaksāsies darba procesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu