Šokējoši: dzīve ar divām vagīnām

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Drosmīga sieviete vārdā Ničī (Nicci), kura piedzimusi ar divām vagīnām, piekritusi piedalīties «BBC3» dokumentālajā stāstā «The Woman With Two Vaginas: Living Differently» (Sieviete ar divām vagīnām: citādāka dzīvošana). Ničī atklāti stāsta par to, kā saprata, ka viņa ir citādāka nekā lielākā daļa sieviešu, kā arī stāsta par to, kā sadzīvoja ar šo reto diagnozi.

Dokumentālajā stāstā Ničī atklāj, ka pirmo reizi par savu diagnozi uzzināja 17 gadu vecumā. «Es zināju, ka kaut kas nav kārtībā, kad biju pusaudze. Es asiņoju daudz vairāk nekā vajadzētu,» viņa stāsta.

«Sāpes bija neciešamas, un mēnešreižu laikā nespēju neko izdarīt. Ārsts atklāja, ka man ir divas dzemdes, divas vagīnas un divi dzemdes kakli.»

Ničī mēnešreizes kopumā ilga no septiņām līdz pat 28 dienām. Reiz viņa asiņoja teju sešus mēnešus pēc kārtas ar tikai vienu vai divu dienu pārtraukumu. «Bija reizes, kad man nācās vilkt pieaugušo pamperus, jo ar tamponiem vai paketēm nepietika,» viņa atklāj.

Šobrīd Ničī ir precējusies ar vīru Endiju, bet savas dzīves laikā viņa trīs reizes piedzīvojusi spontāno abortu.

Neskatoties uz to, ka sievietei nācies saskarties ar fiziskām grūtībām, Ničī dokumentālajā stāstā atklāj, ka arī emocionāli ir bijis ļoti grūti.

Seksa laikā viņa vairākkārt jutusies kā «dabas briesmonis», jo vīrieši lielījušies, ka pārgulējuši ar sievieti, kurai ir divas vagīnas.

Drīz vien dzīve kļuva tik apgrūtinoša, ka Ničī nolēma veikt dubulto histerektomiju (dzemdes izņemšanu), kas nozīmēja, ka viņa vairs nekad nevarēs ieņemt bērniņu.

Pasaules Veselības organizācija (WHO) ir aprēķinājusi, ka pasaulē no šādas diagnozes cieš apmēram viena no trīs tūkstošiem sieviešu.

Ničī piekrita piedalīties šajā dokumentālajā stāstā, kas pilnā apmērā klajā nāks aprīļa nogalē, lai parādītu citām sievietēm, kuras cieš no šīs diagnozes, ka viņas nav vienas. Šobrīd viņa kopā ar vīru apsver adopciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu