Lūk, kāpēc sievietēm ir pat vēlams sevi samīļot menstruāciju laikā....

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsu sabiedrībā aizvien valda daudz stereotipu par sieviešu pašapmierināšanos, lai gan dzīvojam seksuāli brīvā un veselīgi domājošā gadsimtā. To pierāda vien fakts, ka vairums sieviešu domā, ka īpašajās dienās seksuālas attiecības (arī pašai ar sevi) nav vēlamas un pat veselībai kaitē. Izrādās, seksologi domā citādi...

«Es pat nedomāju, kāpēc sievietēm vajadzētu domāt, ka to darīt nav vēlams,» komentē seksoloģe un attiecību eksperte Logana Levkofa.

Logana stāsta: vairums sieviešu domā, ka menstruāciju laiks prasa būt atturīgai un vēsai pret sevi. «Un tas ir muļķīgi,» viņa saka. «Tas rada tik daudz pārpratumu par sievietes seksualitāti un galu galā dabas procesiem.»

Foto: PantherMedia/ScanPix
Eksperte uzsver, ka pašapmierināšanās «īpašo dienu» laikā ir ne vien nekaitīga, bet pat vēlama.

Pēc tā ne tikai jutīsies labi, bet sasniegtais orgasms var mazināt menstruāciju radītos krampjus. Šajā brīdī organismā izdalās dopamīns un oksitocīns. Oksitocīns atbild par tādām sajūtām kā relaksācija un mazina sāpes. Dopamīns mums liek justies nozīmīgiem, atzītiem, novērtētiem, ļauj izjust baudu un gūt motivāciju, taču tas liek mums mums arī pēc šīs baudas dzīties, lai vienmēr justos labi.

«Šīs sajūtas, kas rodas pēc sevis apmierināšanas, dod iespēju arī vieglāk iemigt,» uzsver Logana.

Tāpēc, ja šajā laikā izjūti vēlmi... neapslāpē to!
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu