Lubrikants - vai kaitīgs jaunās māmiņas veselībai?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vai pēc mazulīša nākšanas pasaulē, mīlēšanās laikā lietojot lubrikantu, tas var kaitēt sievietes veselībai? Atklāj līdzekļus, kas izmantojami kā alternatīva lubrikantam!

Konsultē ginekoloģe Sandra Tamane.

Vienīgais risks – individuāla alerģiska reakcija

Ginekoloģe stāsta, ka parasti nekādas veselības problēmas lubrikantu lietošanas dēļ sievietēm nav novērojamas.

«Lubrikanta PH līmenis ir īpaši piemērots PH līmenim sievietes makstī, līdz ar to būtiski izmainīt to nav iespējams.

Vienīgā problēma, kas, iespējams, kādai sievietei lubrikanta lietošanas dēļ varētu rasties, ir individuālas alerģijas – nepanesība pret vienu vai otru vielu, kas atrodas tā sastāvā.

Tomēr lielākoties gadījumā, ja sieviete lieto lubrikantu, kas iegādāts aptiekā, tas nekādu kaitējumu veselībai nevarētu nodarīt,» pārliecināta Sandra Tamane.

Alternatīvas lubrikantam

Lubrikanta galvenā funkcija ir mitrināt maksti un mazināt berzi mīlēšanās laikā. Tomēr tad, ja to nevēlies lietot, lubrikanta vietā speciāliste iesaka izvēlēties kādu no ķermeņa kopšanas eļļiņām, piemēram, «Bubchen» – to pašu, kas paredzēta mazuļa ādas kopšanai.

«Ja nelieto lubrikantu, bet vēlies veicināt slīdamību, pirms dzimumakta maksts ieeju iezied ar eļļiņu – tā sniegs tādu pašu efektu kā lubrikants!

Tāpat maksti vari izvēlēties mitrināt dabīgā veidā, šim nolūkam izmantojot speciālas svecītes, kuras nozīmē ginekologs. Tās uzlabos maksts mikrofloru un nostabilizēs hormonālo situāciju gļotādā.

Šajā gadījumā lubrikants vairs nav nepieciešams, jo maksts mitrinās pati.

Arī beidzot barot bērniņu ar krūti (vienalga, pēc pusgada vai gada), maksts mikroflora atjaunojas pati no sevis, un arī šajā gadījumā nekādi papildlīdzekļi nav jālieto,» skaidro ginekoloģe.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu