Grūti sasniegt orgasmu? Pamēģini… sarunāties

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pixabay.com

Sekss ir viena no lielākajām dzīves baudām un viena no svarīgākajām sastāvdaļām pāra attiecībās. Seksuālā aktivitāte un baudu sniedzošs sekss attiecībās ir tikpat svarīgi kā kopējas intereses, abpusēja cieņa un sapratne. Pēc ekspertu domām, orgasma sasniegšana seksa laikā ir viens no svarīgākajiem veselīgu attiecību rādītājiem.

Nav šaubu par ieguvumiem, kurus sniedz sekss, – stiprina imūnsistēmu, mazina stresu un spriedzi, veicina labsajūtu, uzlabo miega kvalitāti un garastāvokli, kā arī stiprina emocionālo stāvokli, – sekss nomierina, paaugstina pašcieņu, spēcina attiecības, satuvina partnerus un vairo pozitīvas emocijas. Nav arī noslēpums, ka daudz patīkamāk ir, ja seksa laikā ar mīļoto tiek sasniegts orgasms.

Tas notiek tad, kad hormons oksitocīns, ko sauc par mīlestības hormonu, izdalās organismā un stiprina emocionālo saikni ar partneri.

Nav iespējams sasniegt orgasmu – ko darīt?

Sievietēm var būt grūti sasniegt orgasmu – nesen veiktais Durex pētījums* liecina, ka 81% no visām aptaujātajām sievietēm nevar sasniegt orgasmu katra dzimumakta laikā. Tam var būt vairāki iemesli – to ietekmē garīgais stāvoklis, garastāvoklis, zems pašvērtējums, spriedze un dažādi fizioloģiski aspekti. «Runājot par orgasma rašanos, tiek apskatīti vairāki aspekti: fizioloģiskie un psiholoģiskie faktori, tehnika, kā arī sievietes individuālās īpašības. Jebkuram no šiem faktoriem noteiktā situācijā var būt vadošā loma saistībā ar iemeslu, kāpēc sievietei ir grūtības vai viņa nespēj nonākt līdz orgasmam,» skaidro seksologs Artūrs Vāvere.

Kā risināt problēmu? Viens no paņēmieniem ir klitoru stimulējošas želejas, kas kļūst arvien populārākas arī Latvijā. Kad, stimulējot klitora zonu, jutīgie nervi sievietes dzimumorgānos tiek kairināti ar gela palīdzību, sajūtas tiek padarītas intensīvākas, tādējādi palīdzot sasniegt kulmināciju vieglāk. Piemēram, laižot klajā jauno stimulējošo gelu sievietēm Durex Intense, zīmols veica testu, kura rezultāti parādīja, ka, izmantojot klitoru stimulējošu želeju, orgasmu sasniedz 8 no 10 sievietēm.

Foto: Pixabay.com

«Ir sievietes, kuras bez grūtībām spēj sasniegt orgasmu, daļa to sasniedz atsevišķās situācijās, un ir sievietes, kuras orgasmu nesasniedz nekādos apstākļos.

Jāatzīmē, ka atkarībā no kairinājuma zonas sievietēm orgasmu iedala klitoriskajā, vaginālajā un tādā, kas rodas, kairinot kādas noteiktas erogēnās zonas,

kuras nav saistītas ar sievietes dzimumorgāniem,» skaidro Artūrs Vāvere.

Sarunāšanās ar partneri, izsakot savas vēlmes, ir vēl viens no pamata instrumentiem, kā uzlabot seksuālās attiecības.

Lai gan sarunāties par problēmām guļamistabā nav viegli, ir svarīgi to darīt, tā neļaujot seksuālajām problēmām kļūt par attiecību problēmām.

Sekss ir laimīgu attiecību rādītājs

Jauniem pāriem un jaunlaulātajiem sekss ir biežāk nekā tiem, kas nodzīvojuši ilgus gadus laulībā. Tomēr tas nenozīmē, ka ar attiecībām kaut kas nav kārtībā, – katram pārim ir savs seksuālās aktivitātes ritms. Taču ir svarīgi, lai sekss ikdienas rutīnā nenonāktu prioritāšu saraksta beigās. Flirtēšana, randiņi un būšana kopā ir ļoti svarīgi, pat ja ir bērni, ir jāspēj atrast laiku divatā un iespēju ļauties seksuālajām rotaļām.

Seksa laikā ne vien tiek saņemts milzīgs hormonu lādiņš, bet arī stiprināta saikne vienam ar otru – šī kombinācija veicina veselīgu un laimīgu attiecību veidošanos. «Jāsaprot, ka orgasma sasniegšanai nav konkrētas receptes, jo to nosaka daudzi un dažādi faktori. Katram ir jāatrod sava pieeja,» piebilst Artūrs Vāvere. Nevajag baidīties uzlabot šo attiecību daļu, jāļaujas eksperimentiem un, pats galvenais, jārunā ar partneri – tas padarīs attiecības daudz spēcīgākas.

* Pētījums veikts Apvienotās Karalistes patērētāju pētījumu aģentūrā Ginger Comms 2016. gadā. Aptaujā piedalījās 1500 seksuāli aktīvu sieviešu un vīriešu vecumā no 16 līdz 64 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu