Vīriešu kautrība, kā to izmantot savā labā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jau trešo reizi ar kolēģi dodaties kopīgās pusdienās, tu skaidri jūti, ka simpatizē viņam, bet uz randiņu aicināta tā arī netiec. Pirms noroc savu pašapziņu un apšaubi viņa orientāciju, padomā – vai nevarētu būt tā, ka viņš vienkārši kautrējas? Un kā to vērst sev par labu?

MĪNUSI
RĪCĪBSPĒJAS TRŪKUMS
Bieži sievietes izdomā visādus attaisnojumus, lai nebūtu jāpieņem skaudrā patiesība, ka puisis šo randiņu vienkārši nevēlas un meiteni uztver tik vien kā labu paziņu. Kautrība ir viena no šīm atrunām, tomēr ir gadījumi, kad vīrietis tik tiešām kautrējas, nevis nevēlas spert nākamo soli.

«Mans brālis Kārlis (23) ir tieši šāds. Viņš labāk palaidīs garām iepatikušos meiteni, nekā uzaicinās uz kino vai pajautās tālruņa numuru,» stāsta Ilze. «Lielākā daļa meiteņu nolemj, ka neinteresē manu brāli un pazūd no viņa redzesloka, citas kļūst par vienkārši draugiem. Ļoti ceru, ka ar laiku viņš pārkāps pāri pats sev!»

Ko iesākt?
Ja saproti, ka puisis tev nav vienaldzīgs, bet pats lietas labā neko nedara, uzrunā viņu pati. Pat ja randiņš tiks atteikts, tu vismaz nešaustīsi sevi, domādama, kā būtu, ja būtu. Uzņemies vadību!

Ar ko rēķināties?
Visdrīzāk lielākā daļa lēmumu šajās attiecībās būs jāpieņem tev pašai. Ja esi ar mieru uzņemties lokomotīves lomu – uz priekšu!

KLUSĒŠANA
Kautrīgu puisi būs grūti piespiest uz atklātu sarunu. Jā, protams, ikdienas komunikācijā ar laiku nebūs problēmu, tomēr runāt par jūtām un vēl jo vairāk problēmām attiecībās var būt grūtības.

«Man nav viegli atvērties un stāstīt par to, kā jūtos, vēl jo vairāk runāt par intīmām attiecībām. Es par to nerunāju ar draugiem, nebiju pieradis pie tā ģimenē un tāpēc man tas īsti nemaz nav nepieciešams. Ir vieglāk pieciest trūkumus, izliekoties, ka to nav, nekā atklāties,» stāsta Intars (30).

Ko iesākt?
Neko neuzspied un nesteidzini puisi, neiztaujā uzbāzīgi, bet izrādi interesi, paralēli cenšoties iepazīt viņu un izprast pēc rīcības, pat acu skata, sejas izteiksmes, lai nākamreiz zinātu, kas gaidāms tādā vai šādā situācijā. Ja viņš atveras kaut ar pušplēstu vārdu, esi atbalstoša un saprotoša, taču netincini. Centies izjust viņu!

Ar ko jārēķinās?
Ja esi ļoti atklāta persona, kam ir svarīgi, lai pāra emocionālās telpas pilnībā saplūstu, padomā divreiz, vai šis puisis ir tev piemērots. No otras puses – viņš ir pozitīvs izaicinājums un, ja izdosies iegūt uzticību, tu zināsi, ka esi viņam tuvākais cilvēks šajā dzīvē.

PLUSI
UZTICĪBA
Viņš kautrējas no pasaules, brīžiem pat pats no sevis, tāpēc, ja reiz ir saņēmis drosmi būt ar tevi tuvākās attiecībās, nepalaidīs šo iespēju vējā un būs gan uzticams, gan uzticīgs. Un kas par to, ka viņš nestaigā lielīdamies un īsti pat neiesaistās saviesīgās sarunās, kad esat ciemos?! Tu zini, ka viņš ir pats labākais, un tas ir galvenais!

«Mans vīrs ir no kautrīgajiem. Kādreiz tas kaitina, jo izpaužas pat sadzīviskās situācijās, tomēr es novērtēju viņa pieķeršanos man. Tas ir tik mīļi, ka var paciest vārdisko mīlestības apliecinājumu trūkumu un to, ka viņš nav katras sabiedrības dvēsele,» atklāj Anete (28).

Ko iesākt?
Pilnīgi neko īpašu! Vienkārši novērtē viņu un iedod buču!

Ar ko jārēķinās?
Jāatceras, ka uzticība ir viens no attiecību stūrakmeņiem. Ņem piemēru no viņa un izmanto to savā labā. Neaizmirsti, ka mīlestība runā dažādās valodās un arī «uzliec cepuri!» vai «paēd siltas pusdienas!» nozīmē šo īpašo pieķeršanos.

EMOCIONALITĀTE
Tikai emocionāliem cilvēkiem rodas vēlme un vajadzība noslēgties no pārējiem un ar kautrības palīdzību aizsargāt sevi. Ir taču pieņemts, ka vīrietim jābūt cietam kā klints!

Egila (30) stāsts: «Es apzinos, ka iekšēji esmu jūtīgs, taču zinu, ka cilvēku, īpaši ģimenes un draugu priekšā to neizrādīšu! Negribu kļūt ievainojams un zaudēt savu tēlu. Emocionāli atklāts esmu ar vienu sievieti, ar kuru sarakstos jau gadiem. Viņai ir izdevies tikt klāt manai patiesajai būtībai, un esmu par to pateicīgs. Ļoti ceru, ka kādreiz saistīšu savu dzīvi ar tādu cilvēku, kas mani lasa kā atklātu grāmatu un pieņem visas manas personības šķautnes!»

Ko iesākt?
Ja neesi no tām, kam svarīgs ārējais iespaids un sabiedrības viedoklis, priecājies, ka esi ar vīrieti, ar kuru izdosies veidot emocionāli dziļu sasaisti. Ja mācēsi būt viņam blakus, balvā iegūsi ļoti sirsnīgas un jūtu pilnas attiecības.

Ar ko jārēķinās?
Šādi cilvēki saasināti uztver pat to, kas domāts pavisam labdabīgi. Esi uzmanīga savos izteikumos un neaizvaino pat netīšām! Un – proti atvainoties!

NOBEIGUMA VIETĀ
Ja tev nav svarīga izrādīšanās un skaļa uzvedība, pārlieku liela pašpārliecinātība un skaļi uzmanības apliecinājumi, izvēlies kautrīgo vīrieti! Ja izdosies izkausēt ledu, iegūsi siltas, uzticības pilnas un mīļas attiecības. Un kas par to, ka pirmo soli spēri tu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu