Visbiežākie prezervatīvu plīšanas cēloņi. Jā, arī to glabāšana makā...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Saplīsis prezervatīvs var nopietni pārbiedēt. Lai to novērstu, vēlamies iepazīstināt jūs ar visbiežākajiem plīšanas cēloņiem. Jāatzīst, ka galvenais šīs problēmas iemesls ir ne prezervatīvs, bet gan neatbilstoša izmantošana, tāpēc iesakām nepieļaut šādas kļūdas...

Raksts sadarbībā ar Prezervativi.lv.

Lubrikanta neizmantošana. Izmantojot prezervatīvu, ļoti bieži pietrūkst mitruma un slidenuma. Daži pilieni augstas kvalitātes lubrikanta mitrina un palielina ne tikai baudu, bet arī prezervatīva uzticamību. Tomēr nelietojiet uz eļļas bāzes gatavotus lubrikantus un krēmus, jo tie var bojāt prezervatīvus, kas izgatavoti no lateksa. Visi mūsu veikalā nopērkamie lubrikanti ir gatavoti uz ūdens vai silikona bāzes, tāpēc lieliski piemēroti lietošanai ar prezervatīviem.

Prezervatīva glabāšana kabatā vai naudas makā. Prezervatīvu uzglabājot kabatā vai naudas makā, starp to un citām virsmām var rasties berze, kas bojā iepakojumu un pašu prezervatīvu. Nav ieteicams prezervatīvus uzglabāt siltās, mitrās vietās un tur, kur uz prezervatīvu var iedarboties tieši saules stari.

Nepareiza izmēra prezervatīva lietošana. Nepareizs prezervatīva izmērs ir viens no galvenajiem plīšanas vai noslīdēšanas iemesliem. Pārāk mazs prezervatīvs var traucēt uzturēt erekciju un palielināt plīšanas varbūtību, savukārt no pārāk liela prezervatīva var izplūst sperma. Standarta prezervatīvu platums ir apmēram 54 mm, bet garums 185 mm, taču mēs lieliski saprotam, ka ikkatrs vīrietis ir individuāls, tāpēc savā veikalā piedāvājam plašu dažādu izmēru prezervatīvu izvēli. Pareizi izvēlēts prezervatīvs palielinās ne tikai jutību, bet arī ērtumu un drošību.

Derīguma termiņa uz iepakojuma neievērošana. Derīguma termiņš uz iepakojuma obligāti ir jāievēro, tādēļ vienmēr pārbaudiet, kas ir rakstīts uz prezervatīva iepakojuma, un nekad neizmantojiet novecojušus prezervatīvus.

Gaiss prezervatīvā. Dažreiz gadās, ka, uzvelkot prezervatīvu, galā paliek gaiss, tāpēc pirms prezervatīva uzvilkšanas nepieciešams ar pirkstiem saspiest tā galu. Jo ne spermas rezervuārā, ne starp ādu un prezervatīvu nedrīkst būt gaiss – tas ir ļoti biežs prezervatīva plīšanas cēlonis.

Anālajam seksam izmantots parastais prezervatīvs. Anālajam seksam ir paredzēti speciāli prezervatīvi, izturīgāki un vairāk lubricēti. Mūsu veikalā varat iegādāties tieši anālajam seksam ieteicamus prezervatīvus. Tāpat neaizmirstiet izmantot pietiekamu daudzumu kvalitatīva lubrikanta.

Iepakojuma atvēršana ar zobiem. Atverot prezervatīvu iepakojumu ar zobiem, varat bojāt prezervatīvu, tas varbūt izskatīsies erotiski, bet drošību tas nepalielinās. Tāpat nav ieteicams iepakojumu atvērt ar šķērēm vai citiem asiem priekšmetiem.To vajag izdarīt maigi, uzmanīgi un ieteicams gaismā. Atverot prezervatīva iepakojumu tumsā, palielinās bojājuma risks.

Divu prezervatīvu lietošana. Un ko gan cilvēki nesadomā drošības dēļ – dažreiz tiek uzskatīts, ka, izmantojot divus prezervatīvus vienlaicīgi, arī aizsardzība dubultojas. Faktiski viss ir otrādi, jo prezervatīvu virsmas beržas viena pret otru un prezervatīva plīšanas varbūtība palielinās.

Atkārtota prezervatīva lietošana. Atkārtoti uzvelkot prezervatīvu (piemēram, ja erekcija samazinājās, nesasniedzot ejakulāciju) vai pārāk ilgstoša izmantošana (ja seksuālais kontakts notiek ilgāk par 30 minūtēm), prezervatīva uzticamības līmenis samazinās un saplīšanas risks palielinās. Tāpēc ilgākam seksuālam kontaktam vai erekcijas samazināšanās gadījumā ir ieteicams nomainīt veco prezervatīvu pret jaunu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu