Pirmo reizi Latvijā notiks starptautiskais sasiešanas mākslas šibari festivāls RopeFest

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada 1. un 2. jūlijā Rīgā pirmo reizi viesosies starptautiskais sasiešanas mākslas šibari festivāls RopeFest. Pasākumā ar performancēm un mācību semināriem piedalīsies pieredzējuši šibari meistari un meistares no Itālijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas.

Japāņu valodā «šibari» nozīmē vienkārši «sasiet». Mūsdienu nozīmē vārds «šibari» apraksta japāņu tradicionālu māksliniecisku sasiešanas ar virvi formu.

Radošā apvienība «ArtCo» jau vairākus gadus rīko šibari festivālu Sanktpēterburgā, Krievijā. Pagājušajā gadā radošās apvienības «ArtCo» organizētais šibari festivāls notika Tallinā, Igaunijā.

Šovasar 1. un 2 . jūlijā starptautisks šibari festivāls RopeFest pirmo reizi notiks Rīgā. Festivāla pirmajā dienā, kas no plkst. 15:00 līdz 23:00 notiks klubā «Melnā piektdiena», gaidāmas vairāku meistaru, kas pārstāvēs sešas pasaules valstis, uzstāšanās uz skatuves. Priekšnesumu starpbrīdī un pēc priekšnesumu beigām būs paredzēts brīvais laiks kontaktiem un saskarsmei ar meistariem un citiem festivāla apmeklētājiem. Festivāla otrajā dienā notiks triju šibari meistaru praktiskie semināri nelielam dalībnieku lokam pēc iepriekšēja pieraksta. Semināri ļaus dalībniekiem iegūt un uzlabot drošai sasiešanai nepieciešamās iemaņas, jo seminārus vadīs pieredzējusi šibari meistari no Itālijas, Čehijas, Zviedrijas, kuriem ir liela praktiskā šibari pieredze.

Detalizētāku pasākuma programmu un vairāk informācijas par festivāla dalībniekiem var atrast festivāla mājas lapā http://www.baltia.ropefest.com/lv/about/ un pasākuma Facebook lapā https://www.facebook.com/events/1318059028241344/.

Biļetes dalībai festivāla pirmajā dienā ir iespējams izdevīgāk iegādāties iepriekšpārdošanā «Biļešu servisa» kasēs un internetā, kā arī būs iespēja biļetes iegādāties pasākuma dienā kluba kasē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu