Sievietes neapzināti demonstrē erogēnās zonas. Seksologs stāsta, kā tērps atklāj intīmo ēdienkarti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Cilvēki savā vizuālajā tēlā neapzināti izceļ tās vietas, kurām vēlas, lai otrs pieskaras. Ja sievietei kājās ir džinsu bikses ar lieliem, krāsainiem izšuvumiem uz aizmugures kabatām, iespējams, ka viņas erogēnā zona ir dibena apaļumi, skaidro pārmaiņu treneris, seksologs Artūrs Šulcs. Pavērojot cilvēku, mēs daudz ko varam uzzināt par viņa seksualitāti.

Apģērba izvēle un konkrētu ķermeņa zonu akcentēšana ar uzkrītošām detaļām notiek neapzināti. Spilgtāk šī tendence izpaužas daiļā dzimuma ģērbšanās manierē. Vīrieši ir mazāk atvērti.

Sieviete it kā parāda, kurai ķermeņa daļai jāpievērš uzmanība un jāpieskaras. «Ja sievietei uz pirkstiem ir vairāki lieli gredzeni, tas nozīmē, ka viņas rokas ir jutīgas.

Ja sieviete nēsā lielus, krāšņus auskarus, erogēnā zona ir ausis un kakls.

Ja uz džinsu bikšu aizmugures kabatām ir lieli, krāšņi ziedi un vēl mirdzoši akmentiņi, nav šaubu, ka sieviete vēlas, lai apkārtējie pamana viņas dibena apaļumus,» stāsta Šulcs. Ar neparastu jostu, atkailinātu vēderu vai pīrsingu nabā sieviete nepārprotami pavēsta, ko vēlas. Tas pats attiecas uz lielu izgriezumu, atkailinātiem pleciem.

Līdzīgs informācijas nesējs ir tetovējumi, kuri nereti izvietoti visai intīmās vietās – muguras lejasdaļā, zem nabas, uz stilbiem.

Tetovējumus var uzskatīt par aktīviem, pat agresīviem seksualitātes vēstnešiem.

Delfīns, čūska, kaķītis, hieroglifs, ķeltu vai baltu zīmes – visi simboli kalpo kā magnēts apkārtējo uzmanības piesaistei. Attēls parasti netiek tetovēts ķermeņa zonā, kuru pats cilvēks neizjūt kā īpašu.

Seksuālās dzīves ēdienkarti atšifrē arī citas detaļas, piemēram, somas izvēle un veids, kā sieviete to nēsā.

Par vēlmi atļauties ko vairāk signalizē mugursoma.

Neliela, ar romantiskām detaļām rotāta sarkana vai melna lakādas rokassomiņa, ko sieviete tur uz vēdera, ir neapzināts pavedinošs žests. Mūsdienās šo to par cilvēka intīmo dzīvi noteikti par pavēstīt arī mobilais telefons

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu