Starptautiskais sasiešanas mākslas šibari festivāls «RopeFest»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šā gada 1. un 2. jūlijā Rīgā pirmo reizi viesojās starptautiskais sasiešanas mākslas šibari festivāls RopeFest. Pasākumā ar performancēm un mācību semināriem piedalījās pieredzējuši šibari meistari un meistares no Itālijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas.

Japāņu valodā «šibari» nozīmē vienkārši «sasiet». Mūsdienu nozīmē vārds «šibari» apraksta japāņu tradicionālu māksliniecisku sasiešanas ar virvi formu.

Radoša apvienība «ArtCo» jau vairākus gadus rīko šibari festivālu St. Pēterburgā, Krievijā. Pagājušajā gadā radošās apvienības «ArtCo» organizētais šibari festivāls notika Tallinā, Igaunijā.

Šovasar 1. un 2 . jūlijā starptautisks šibari festivāls RopeFest pirmo reizi notika Rīgā. Semināri ļāva dalībniekiem iegūt un uzlabot drošai sasiešanai nepieciešamās iemaņas, jo seminārus vadīs pieredzējusi šibari meistari no Itālijas, Čehijas, Zviedrijas, kuriem ir liela praktiskā šibari pieredze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu