Desmit seksa personības. Kura ir tavējā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Saka, ka pretpoli pievelkas. Taču attiecībās un jo īpaši gultā tomēr labāk būt uz viena viļņa, portālam «Daily Mail» norāda attiecību eksperte Treisija Koksa. Viņa apkopojusi desmit dažādas seksa personības, kas var palīdzēt labāk saprast sevi un partneri.

Nesaderīgas seksa personības - tā ir biežākā problēma, ko pāri mēģina risināt ar seksa terapeita palīdzību, uzsver Koksa. Pārāk dažādas seksuālās vēlmes var izjaukt pat vissaskanīgākās attiecības. Diemžēl bieži partnera seksuālo personību mēs atklājam tikai tad, kad nokritušas rozā brilles un noplakusi sākotnējā iekāre.

Veiksmīga seksuālā dzīve var izdoties tad, kad abu partneru vēlmes ir līdzīgas un abiem tās ir zināmas.

Desmit seksa personības:

Jutekliskā

Sekss ir mīlestības izpausme. Emocionālā tuvība ir svarīgāka par seksuālajām prasmēm, jo tās taču vienmēr var uzlabot. Šādiem cilvēkiem patīk mīlas rotaļu laikā lūkoties otra acīs un baudīt nesteidzoties.

Erotiskā

Seksam jābūt aizraujošam un iekāres pilnam. Vienkāršs «ikdienas» sekss netiek smādēts, taču šādi cilvēki ir izdomas bagāti un centīsies laiku pa laikam atsvaidzināt mīlas dzīvi ar jaunu pozu vai lomu spēlēm.

Atkarīgā

Sekss tiek izmantots kā stresa mazinātājs. Nespējot to iegūt, cilvēks kļūst uzvilkts. Visbiežāk šī seksa personība sastopama vīriešu vidū, kam seksa radītā ekstāze palīdz aizmirst negatīvās emocijas. Šādās attiecībās jāprot noteikt veselīgas robežas un jāiemācās komunicēt vienam ar otru.

Reaģējošā

Šis seksa personības tips labprātāk apmierina partneri, nekā tiek apmierināts pats. Dažkārt tas saistīts ar zemu libido. Lai seksuālajās attiecībās būtu līdzsvars, partneri var pārmaiņus veltīt uzmanību viens otram.

Pieprasošā

Uzskata, ka sekss viņam vai viņai pienākas. Šādi cilvēki bieži neiedziļinās partnera vēlmēs un sadusmojas, ja nedabū to, ko grib. Šādiem cilvēkiem jāmācās ieklausīties partnerī un pārvarēt savu egoismu.

Apsēstā

Seksa izraisītās sajūtas radījušas psiholoģisku atkarību un iespaido lēmumu pieņemšanu, kas var novest pie neuzticības, tāpēc jau pašā sākumā jāizskaidro, ko sagaidi no attiecībām. Šim personības tipam labāk patīk biežs «ātrais» sekss nekā reti mīlas maratoni.

Kautrīgā

Šis personības tips mēdz būt nepārliecināts par sevi un savām seksuālajām prasmēm. Partneri vajadzēs iedrošināt un lēnītēm, uzmanīgi ieviest seksuālajā dzīvē jaunas vēsmas.

Neieinteresētā

Šim tipam raksturīgs zems libido un maza interese par seksu. Tā iemesls var būt kāda pagātnes trauma vai hormonālas problēmas. Par to noteikti jārunā ar partneri, taču jāatceras, ka problēmas sākas tad, ja partneru vēlmes par seksa biežumu nav savienojamas.

Neuzmanīgā

Šim tipam patīk sekss, taču bieži uzmanību novērš darbs vai kāda problēma, neļaujot pilnībā to izbaudīt. Tāpēc partneriem jārīko regulāri «randiņi», kuru laikā varēsiet atslēgties no problēmām un veltīt uzmanību viens otram.

Rituālistiskā

Šis personības tips grib seksam uzlikt savus rāmjus - kādam tam jābūt un kas jādara partnerim. Šim tipam pieder daudzi cilvēki ar seksuāliem fetišiem. Ja partneru vēlmes sakrīt, attiecības var izdoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu