Sekss grūtniecības laikā vairo sievietes laimes sajūtu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja grūtniecība norit bez medicīniskiem sarežģījumiem, dzimumattiecības ir iespējamas un pat vēlamas visu grūtniecības laiku. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas ārste Agnese Sperga topošās māmiņas iedrošina, atgādinot, ka sekss grūtniecības laikā ir drošs un dod vairākus ieguvumus gan sievietei un gaidāmajam bērnam, gan attiecībās ar partneri.

Dzimumattiecību laikā aktīvāk izdalās tādi hormoni kā oksitocīns un endorfīni, kas «veicina grūtnieces un bērna relaksāciju, kā arī tuvību ar partneri un palielina sievietes laimes sajūtu. Sekss sievietei ļauj labāk iepazīt un izbaudīt savu ķermeni, vairojot viņas pašapziņu, un pašpārliecināta sieviete līdz ar to var veidot empātiskākas attiecības ar savu partneri,» stāsta ārste rezidente.

Sekss grūtniecības laikā sniedz arī citus ieguvumus. Piemēram,

tiek intensīvāk apasiņoti sievietes dzimumorgāni, padarot tos jutīgākus, kas sievietei var sniegt jaunu baudas pieredzi.

Iepriekš pieminētais hormons oksitocīns palielina sāpju tolerances slieksni, turklāt seksa laikā tiek trenēta iegurņa pamatnes muskulatūra, kas ļauj sagatavoties gaidāmajām dzemdībām un paātrina pēcdzemdību atveseļošanās periodu.

Ir sievietes, kuras grūtniecības laikā dzimumattiecības vēlas mazāk un kurām sekss nerada patīkamas sajūtas. Tam var būt gan fiziski, gan emocionāli iemesli, piemēram, fiziskie iemesli var būt saistīti ar sliktu dūšu, kas vairāk raksturīga grūtniecības sākumā, pastiprinātu nogurumu vai vēdera apjoma palielināšanos grūtniecības beigu periodā. Savukārt emocionālo iemeslu vidū var būt tādas jūtas kā kauns, vainas izjūta vai bailes. «Tas viss ir normāli. Galvenais atcerēties, ka intereses zudums par seksu grūtniecības laikā nenozīmē, ka ir zudušas mīlestības jūtas, un tās var izrādīt citos veidos, piemēram, skūpstoties, apskaujoties, glāstot vienam otru utt.

«Grūtniecība nav iemesls, lai atturētos no baudas, ko sniedz sekss. Turklāt tas grūtniecības laikā ir ieteicams un sniedz daudz labuma,» uzsver ārste rezidente psihoterapijā Agnese Sperga.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu