Psihologs noskaidrojis, kāpēc cilvēki nodarbojas ar seksu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Amerikāņu psihologs atklājis iemeslus, kāpēc cilvēki iekāro cits citu un izjūt vēlmi nodarboties ar seksu.

Kā rakstīts pētījumā, ko psihologs Ēriks Hazeltīns publicējis izdevumā «Psychology Today», seksuālo vēlmju pamatā ir vairāki cilvēka zemapziņā apslēpti signāli.

Eksperts skaidro, ka lielu lomu spēlē «iekāres objekta» ķermeņa un sejas simetrija, kas liecina par labu veselību un gēniem.

Pētījuma ietvaros arī tika nodemonstrēts, ka cilvēki savu potenciālo seksa partneri bieži izvēlas pēc smaržas, ne tikai pēc izskata.

Piemēram, kad sievietēm tika uzdots pēc vīriešu T-kreklu smaržas izvēlēties sev tīkamāko potenciālo seksa partneri, gandrīz visas sievietes izvēlējās tos vīriešus, kuriem ir simetriskāks ķermenis un seja.

Turklāt izrādās, ka

pēc smakas cilvēks neapzināti var noteikt, vai otrs cilvēks ir slims un kāds ir viņa raksturs.

Potenciālā partnera piemērotību tāpat var noteikt pēc tā sviedriem un siekalām. Kā skaidro Hazeltīns, receptori, kas atrodas uz mēles, var cilvēka smadzenēm dot signālu par partnera imūnsistēmas stāvokli, kas ir viens no galvenajiem rādītājiem, vai potenciālie bērni būs veseli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu