Kas notiek ar manu intīmo vietiņu, ja ilgu laiku nav bijis seksa?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Sekss mazina stresu, palīdz uzlabot miega kvalitāti, stiprina sirds veselību... Apzinoties šo nozīmīgo pienesumu mūsu veselībai, rodas jautājums - kas notiek ar mūsu ķermeni, ja pēkšņi mūsu aktīvā seksuālā dzīve pārtrūkst un iestājas ilgāka pauze? Vai kaut kā fiziski var ciest arī mūsu intīmā vietiņa?

Viens no lielākajiem mītiem, kas ir radies sabiedrībā, ir tāds: ja mums ilgu laiku nav seksuālu attiecību,

mūsu maksts muskuļi atrofējas un vairs nav elastīgi.

Tā tas nenotiek, jo, pat ja ķermenis ilgāku laiku nesaņem mīlas priekus, tas tāpat turpina ražot hormonus (estrogēnu un progesteronu). Pateicoties šiem hormoniem, maksts sieniņas regulāri tiek mitrinātas un maksts krokas turpina būt elastīgas, kas tik svarīgi seksā, jo tieši krokas sniedz iespēju makstij paplašināties. Tas ir tāpat kā ziemas laikā, kad roku āda top sausa, - uzklājot mitrinošu krēmu, āda atjaunojas un top maiga.

Tomēr, kā stāsta ginekologi,

pastāv iespēja, ka maksts nedaudz zaudē mitrumu, ja patiešām ilgu laiku netiek stimulēta.

Atrisinājums? Biežāka pašapmierināšanās, kas maksti mitrina un neļauj piedzīvot maksts sausuma diskomfortu.

Seksologi arī min, ka seksa trūkuma rezultātā

ir iespēja, ka krītas libido.

Jā, iespējams, dzīvē būs periods, kad nejutīsimies vairs tik iekārojamas, bet labā ziņa ir tā, ka, tiklīdz atsāksiet aktīvu seksuālo dzīvi, libido būs klāt, turklāt daudz izteiktāks!

Vēl kāda lieta, ar ko jārēķinās, kad atsāksies regulārs sekss, ir tāda, ka priekšspēle, iespējams, būs nepieciešama garāka, kamēr būsi gatava mīlēties, raksta health.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu