Prezervatīvi un lubrikants - draugi vai ienaidnieki?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Lai gan šķiet, ka prezervatīvs jau tā mazina vīrietim izjūtas mīlēšanās laikā, un ja vēl iesaka lietot lubrikantu... šķiet, nekas tur nesanāks. Tomēr patiesība ir cita - prezervatīvi un lubrikants perfekti viens otru spēj papildināt mīlas spēlēs.

Pirmais, ko, lietojot prezervatīvu, vajadzētu apzināties, ir tas, ka tu sevi pasargā no veneriskām slimībām.

Saglabā savu ķermeni veselu, mīli to, jo tikai tāds spēj nākotnē dzīvot pilnvērtīgu seksuālo dzīvi. Drošība ir vissvarīgākā seksā!

Otrkārt, apzinies, ka prezervatīvs tiek lietots, lai nepieredzētu nevēlamu grūtniecību - tātad svarīgi, lai tas seksa laikā nesaplīstu! Mūsdienu dzīves ritms un stress nereti daiļā dzimuma būtnēm rada vēlmi pēc ilgākas priekšspēles. Īsāk sakot, draudzene ir «jāsagatavo» mīlas spēlēm rūpīgāk. Ja galvā valda stress, grūtāk ir panākt pietiekamu uzbudinājuma pakāpi un dabīgās gļotas, kas atvieglo dzimumaktu, neizdalās tik, cik vajadzētu. Tāpēc lubrikants ir teicams palīgs, lai ne vien abi justos patīkami, bet arī prezervatīvs neciestu berzes rezultātā, kas rodas no nepietiekama mitruma makstī.

Tāpat, ja ilgi nodarbojas ar seksu, palielinās iespēja, ka prezervatīvs bez lubrikanta var plīst.

Treškārt, būtiski zināt lubrikanta sastāvu - lai tas ir veidots uz ūdens bāzes un nebojā lateksu! Lubrikants uz eļļas bāzes nereti bojā lateksa materiālu.

Tāpēc nav īpaši iesakāms seksā lietot nezināma sastāva eļļas, krēmus, losjonus vai vazelīnu,

kas var mazināt prezervatīva izturību, raksta systemjo.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu