Sekss grūtniecības laikā (57)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan sabiedrībā domas dalās, vai tas ir pareizi vai ne, sekss arī grūtniecības laikā ir dabisks. Turklāt, ja ar sievieti viss ir kārtībā, tad sekss tās laikā ir pat ļoti iesakāms.

Sekss grūtniecības laikā ir normāla parādība, kas abiem partneriem spēj sagādāt pat ļoti lielu baudu. Kā norāda ārsti, ja grūtniecība noris bez komplikācijām, tad mīlēšanās nespēj nodarīt nekādu ļaunumu visas grūtniecības laikā.

Tomēr daļa mediķu iesaka no dzimumakta atturēties grūtniecības pirmajā trimestrī, jo tas ir laiks, kad auglis nostiprinās sievietes dzemdē. Šajā laikā sekss dažkārt var izraisīt asiņošanu šādu faktoru dēļ: 1) orgasms izraisījis dzemdes kontrakcijas; 2) dzimumakta laikā dzemdes kakls pārlieku stimulēts; 3) sperma satur vielu - prostaglandīnu, kas spēj izraisīt dzemdības.

Kā zināms, iestājoties grūtniecībai, sievietes ķermenī noris ļoti straujas hormonālās pārmaiņas, kas ir gan jūtamas, gan redzamas. Biežas garastāvokļa maiņas ir ļoti raksturīgas. Var gadīties, ka vīrietis ir seksuāli aktīvāks, kamēr sieviete aktivitāti it kā zaudē. Tomēr ir saprotams, kāpēc sievietes bieži grūtniecības sākumā izvairās no seksa: slikta dūša, jutīgas krūtis, biežs nogurums, krasas garastāvokļa maiņas - tas ir tikai nieks no visa, kas sievietēm jāpārdzīvo, sākoties grūtniecībai. Taču ne jau visām sievietēm seksualitāte mazinās. Nereti sievietes šajā laikā ir ļoti uzbudinātas un tā vien alkst mīlēties un mīlēties.

Kā vēsta vairākas interneta aptaujas, sekss grūtniecības laikā ir īpaši patīkams divu iemeslu pēc: 1) beidzot ir iespēja mīlēties, neizmantojot kontracepcijas līdzekļus; 2) sievietes dzimumorgāni ir piebrieduši, kas izraisa pastiprinātu mitrumu un baudu.

Visbiežākais jautājums, ko pāri uzdod speciālistiem, - vai seksa laikā nepastāv kāds risks traumēt bērniņu. "Noteikti nē!" atbild mediķi. “Mazulis ne redz, ne dzird, ko jūs abi darāt zem segas. Turklāt normāls sekss ar mierīgām un līganām kustībām augli mātes vēderā spēj pat nomierināt!”

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu