Šulcs: niknas sievietes, visticamāk, negūst orgasmu...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Seksologs Arturs Šulcs uzskata, ka mūsdienās apkārt ir ļoti daudz neapmierinātu un pat niknu sieviešu un ne vienmēr tas ir tieši seksa trūkums. «Cilvēkiem nereti mēdz būt sekss, bet tas neizslēdz seksuālu neapmierinātību, tas neizslēdz tuvības sajūtas trūkumu un sajūtu, ka mani neviens nemīl. Un, ja tāda nemīlēta sieviete redz vienu citu sievieti, kurai attiecību un mīlēšanās jomā viss kārtībā, viņa kļūst nikna! Jo, redz, tā mīlētā viegli lido pa dzīvi, patīk pati sev un patīk vīriešiem, bet es te ciešu, «strādāju» par sievu... Labi, man reizēm ir sekss, bet man tas nesagādā nekādu prieku... Visdrīzāk šādas niknas sievietes negūst orgasmu,» intervijā žurnālā «Ieva» runā Arturs Šulcs.

Protams, to apzinoties, rodas jautājums, ko darīt, kāda būtu seksologa recepte šīm t.s. neapmierinātajām sievietēm? Seksologs intervijā «Ieva» atbild it kā pašsaprotami:

«Jādabū

vīrietis, kurš vismaz ik pa laikam samīļo!

Ja nesanāk atrast vīrieti, var iet psihoterapijā un meklēt, kas ir tie šķēršļi, kas neļauj vīrieti atrast un viņam ar baudu atdoties. Bet vēl var iet arī kādos kursos, nodarbībās, kur ir kustība, kur var dabūt pieskārienus un sava ķermeņa atdevi, izjust sevi. Tās var būt vingrošanas nodarbības, pārgājieni, dejas -

viss tas, kur ir ķermeniska saskare ar otru cilvēku.

Jo saskarsmei, apskāvieniem ir būtiska nozīme, tie palīdz iepazīt savu ķermeni, tā vajadzības, patikšanas un nepatikšanas.»

Kā vēl nozīmīgu problēmu pāru attiecībā seksologs min sava ķermeņa nepieņemšanu. «Jā, un jo īpaši seksualitātes un sava ķermeņa pieņemšanas jomā - esmu nesmuka, pārāk resna vai pārāk tieva, esmu neveiksmīgs karjerā, man ir pārāk īss loceklis, neesmu muskuļains... Ar šādiem kompleksiem cilvēki sevi nepieņem - viņi jūtas tāli no ideāla, neapjaušot, ka reālajā dzīvē tas vispār nefunkcionē. Reālajā dzīvē tas strādā tā:

ja viens no pāra, teiksim, sieviete, nespēj pieņemt savu ķermeni, viņa šo trauksmi pārnes ari uz savu partneri,

tas notiek psiholoģiski. Partneris neapjauš šo pārnesi, jūtas vainīgs un nesaprot, kas notiek. Viss it kā labi, bet trauksme ir gaisā. Piemēram, vīrs atnāk mājās, sajūt sievas trauksmi, kaut ari viņa neko nesaka. Viņa ir neapmierināta, pati īsti nesaprot cēloni (nepatīk pati sev, nepatīk savs ķermenis), un žults nāk ārā, vienalga, ko vīrs darītu vai teiktu,» intervijā stāsta Šulcs.

Vairāk interesanto sarunu ar seksologu lasi šīs nedēļas «Ievā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu