Vai sekss grūtniecības laikā var izraisīt abortu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Arī gaidību laikā topošā māmiņa un partneris turpina ierasto dzīves ritmu, tai skaitā guļamistabā. Esam saņēmuši jautājumus no māmiņas, kura uztraucas par seksa ietekmi uz bērniņu.

Jautājums:

Man un vīram arī gaidību laikā ir tikpat aktīva seksuālā dzīve kā iepriekš, tomēr es baidos, ka orgasma laikā var sākties dzemdības, jo orgasma laikā dzemde saraujas vieglās kontrakcijās. Dodiet lūdzu padomu, vai sekss gaidību laikā var izraisīt grūtniecības pārtraukšanos?

Atbild vecmāte Inese Kampusa:

Grūtniecības pārtraukšanās draudi var pastāvēt gadījumos, kad topošajai māmiņai ir veselības problēmas. Tomēr gribētu uzsvērt, ka sekss ar partneri gaidību laikā ir drošs un veselīgs. Vienīgie ierobežojumi, kad vajadzētu konsultēties ar ārstu par mīlēšanos grūtniecības laikā, ja:

- ir grūtniecības pārtraukšanās draudi;

- ir priekšlaicīgu dzemdību risks;

- iepriekšējā(-ās) grūtniecībās priekšlaicīgas dzemdības;

- ir vai bijuši sarežģījumi dzemdes kakla atvērumu;

- ir asiņošana.

Visām sievietēm orgasma laikā dzemde saraujas, līdzīgi kā tas notiek kontrakciju laikā. Sievietes gaidību laikā šīs kontrakcijas var izjust labāk, jo ir palielinājusies asiņu plūsma šajā rajonā, kā nekā ar visu nepieciešamo jāapgādā bēbītis.

Tomēr mierinājumam jāsaka, ka veselīgā grūtniecībā sekss priekšlaicīgas dzemdības izraisīt nevar. Puncī mītošais bērniņš ir augļūdeņu apņemts un dzemdes kakla muskuļi ir gana stipri, tāpēc seksa laikā bēbītis diskomfortu nejutīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu