Kādās pozās iespējams dzemdēt? (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fl

Par pozu daudzveidību konsultē Jūrmalas slimnīcas dzemdību - ginekoloģijas nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale- Mālniece

Bulduru dzemdību nodaļas galvenais ieteikums dzemdētājai ir tas, lai viņai būtu ērti un varētu pilnvērtīgi darīt savu darbiņu, t.i., laist pasaulē mazuli, jo personālam lielos vilcienos ir vienalga, kā sieviete to dara.

Tradicionālākā dzemdību poza, ko izvēlas dzemdētājas un ko iesaka arī personāls, jo šādā pozā ir visērtāk darboties, ir uz dzemdību galda.

Bulduru slimnīcā diezgan bieži sievietes izvēlas uz dzemdību soliņa. Tomēr jārēķinās, ka šī poza nav īpaši ērta vecmātei, tāpēc dzemdētājai ļoti jāieklausās vecmātes ieteikumos par to, kad spiest, kad nespiest, lai samazinātu plīsumu rašanās iespējas, jo uz dzemdību soliņa ir mazāka iespēja sievieti noturēt nekā tad, ja dzemdētāja atrodas uz dzemdību galda vecmātes acu augstumā.

Ir iespējams dzemdēt arī gultā – uz muguras, uz sāna. Piemēram, Bulduru slimnīcas dzemdību nodaļā ir gulta, kurā dzemdētāja var atpūsties starp kontrakcijām, kā arī dzemdēt, ja ir tāda vēlēšanās.

Ir iespējamas arī ūdens dzemdības, kad mazulis pasaulē nāk ūdenī, tomēr tam ir vajadzīga īpaša vanna, kurai var pieiet no visām pusēm. Bulduros diemžēl šādas iespējas dzemdēt vannā nav, tomēr ir iespēja vannā relaksēties kontrakciju laikā.

Iespējams dzemdēt arī tupus un rāpus, tomēr vēlme pēc šādām pozām būtu jāatrunā ar savu ārstu vai vecmāti, lai saprastu, vai mazulis un māmiņa šādi jutīsies ērti.

Jāatzīmē, ka ļoti reti viss rit 100% pēc sievietes plāna, tāpēc diez vai varēsi izvēlēties savu dzemdību pozu mēnesi pirms dzemdībām.

Tomēr pirms dzemdībām Tu vari aprunāties ar savu vecmāti vai ārstu, kas būs klāt Tavās dzemdībās, un izteikt savas vēlmes. Katras dzemdības ir atšķirīgas, tāpēc arī pozu izvēlē jāizdomā vismaz 2-3 varianti, jo ne vienmēr izdodas viss iecerētais. Ja dzemdības norit raiti un sekmīgi, tad šī izvēlētā poza var palikt, bet, ja nekas uz priekšu nevirzās, tad poza gan būtu jāpamaina.

Kā tev veicās? Dalies pārdomās!

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu