Pret celulītu ar nedārgām metodēm (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flick

Kā kopt ādu? Tā man ir nelīdzena, grubuļaina. Uz kājām ir neliels celulīts, iespējams, ka uz vēdera arī. Man ir zem 30, esmu sportiska. Vai vislabāk varētu palīdzēt pašmasāža?

Atbild Islande SPA (Ķīpsalas 20, Rīga, tālr. 67608005, www.islandespa.lv) sejas un ķermeņa estētikas speciāliste Dana Karlsberga.
Lai likvidētu celulītu, pirmkārt ir vajadzīga liela apņēmība un kompleksa darbība. Ja celulīts ir niecīgs, to var novērst paša spēkiem, nelietojot dārgas metodes.

  • Izvairies no stresa, atpūties un labi izgulies. Un galvenais - nepārdzīvo!

  • Katru dienu izdzer 2 l ūdens, taču ne gāzētu! Tās var būt arī zāļu tējas, zaļā tēja vai dabīgi spiestās sulas.

  • Uzturā lieto dārzeņus un augļus. Izvairies no saldumiem un baltmaizes.

  • Regulāri nodarbojies ar sportu. Ja nevari apmeklēt trenažieru zāli, tad pavingrot var arī mājās.

  • Celulītam liels bieds ir pirts apmeklējumi. Pēršanās ar dabīgām pirtsslotām labvēlīgi iedarbojas uz taukaudiem un ādu. Papildu efektam pirtī var noberzties ar kādu paštaisītu ķermeņa skrubi, piemēram, kafijas biezumiem.

  • Celulīta skartos audus masē katru dienu. Var izmantot sauso masāžu – masāžu ar suku vai cimdu. Ir nopērkami arī īpaši celulīta masāžai paredzēti rullīši, kas izgatavoti no sintētiskajiem materiāliem vai cietas gumijas.  Var arī izmantot elektriskos masāžas aparātus. Ar tiem var strādāt ilgāk un efektīvāk.

  • Ej kontrastdušā - pārmaiņus aplaisties ar aukstu un siltu ūdeni. Tas uzlabos asinsriti. Vispirms siltu, tad aukstu ūdens strūklu virzi augšup pa kājām – 5 reizes pa katru kāju. Procedūru noslēdz ar auksta ūdens strūklu.

Protams, ir pieejama atbilstoša kosmētika un dažādas procedūras, kas paredzētas tieši cīņai ar celulītu. Piemēram, anticelulīta terapija "Body wraping". Tā ietver mehānisko limfodrenāžu un ietīšanu, lietojot speciālu limfu drenējošu vai figūru koriģējošu kosmētisko līdzekli. Vispārējās limfodrenāžas laikā notiek mehāniski dozēta gaisa plūsmas kompresija virzienā no kāju pēdām uz gurniem - ar mainīgu gaisa spiedienu maigu, ritmisku spiediena viļņu veidā tiek masētas kājas. Šo procedūru parasti lieto kā pamatterapiju vai apvienojumā ar citām metodēm, kuras iesaka ķermeņa estētikas speciālists.

Skaits un procedūru veidi atkarīgi no celulīta pakāpes un mērķa, ko vēlas sasniegt. Profilaktiskā nolūkā noderēs arī dažādas pretcelulīta SPA procedūras, piemēram, medus masāža, kas balstās uz refleksterapijas dažādošanu, lieliski apvieno bišu medus un masāžas ārstniecisko iedarbību. Tiesa, tā ne visiem varētu būt patīkama, jo medu ādā iemasē ar pliķējošām kustībām vai arī plaukstas stingri “pielīmējot” pie ķermeņa un tad krasi atraujot. Tad pakāpeniski plaukšķināšana pāriet uz daudz asākām un stingrākām kustībām, līdz āda medu ir gandrīz uzsūkusi. Medus masāžu var veikt gan atsevišķām ķermeņa daļām, gan visam ķermenim. Līdzīgi kā šokolāde, arī medus savas lieliskās īpašības atklāj, to uzņemot gan caur barības traktu, gan caur ādu. Medus attīrīs to, āda kļūs zīdaini maiga un izlīdzināsies zemādas sabiezējumi.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu