Cik vecs ir tavs sauļošanās krēms, ko lieto? (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Pludmales sezona jau ir klāt, un cilvēki sāk domāt par saules aizsargkrēmu lietošanu. Kā izrādās, vairums no mums skapī atrod neizlietoto pagājušā gada krēmu un bez sirdsapziņas pārmetumiem to lieto arī šajā vasarā. Nē, tas nav pareizi...

Britu veiktā pētījumā 74% sauļoties gribētāju atzīstas, ka lieto iepriekšējā vasarā iegādāto sauļošanās krēmu, raksta dailymail.com.

32% cilvēki atzina, ka lieto sauļošanās krēmu, kurš ir pat divus gadus vecs!

Vairuma sauļošanās aizsargkrēmu derīguma termiņš ir 12 mēneši no atvēršanas brīža. Pēc tam par ādas aizsardzību ražotāji vairs neatbild.

Ja lieto sauļošanās krēmu, kurš ir vecāks par vienu gadu, iespējams, ka tava āda nav pasargāta un tu to pakļauj saules apdegumiem.

Viens no ādas ļaundabīgo audzēju veidiem ir melanoma, kuras attīstību galvenokārt provocē pārmērīgi saņemts ultravioletais starojums.

Melanoma nav biežākā ādas vēža forma, bet nelabvēlīgākā tās agresīvās izplatības dēļ.

Dati ir dramatiski

Ādas vēzis ieņem trešo vietu starp visām Latvijā reģistrētām ļaundabīgām slimībām. Ir izpētīts, ka katru gadu no ādas vēža pasaulē nomirst 60 000 cilvēku, no tiem 48 000 katru gadu nomirst ar melanomu, bet pārējie 12 000 no citām ādas onkoloģiskām slimibam. Latvijā ar melanomu ik gadu saslimst aptuveni 182 cilvēku.

Savlaicīga diagnostika, melanomas ķirurģiska izgriešana agrīnās slimības stadijās nodrošina 95 - 97% izārstēšanos!

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu