Pētījums: bēbīši atceras dzirdēto vēl vēderā esot! (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Kā izrādās, tas nemaz nav muļķīgi, ja topošie vecāki dzied vai runājas ar grūtnieces punci. Pēdējie pētījumi pierāda, ka bērniņš, augot mammas vēderā, dzird apkārtējos trokšņus un skaņas. Turklāt tās atceras, piedzimstot!

Somu zinātnieki veica pētījumu, kurā piedalījās 33 grūtnieces. Eksperiments ilga no 29. grūtniecības nedēļas līdz pat dzimšanas brīdim. Šajā laikā grūtnieces regulāri runāja ar savu vēderu - uzsverot zilbes «ta-ta-ta», raksta dailymail.co.uk. Šim vārdam gan nav nozīmes somu valodā.

Pēc bērnu piedzimšanas, zinātnieki, vērojot reakciju, šo zilbju skaņu turpināja skandināt bēbīšiem. Pēc novērotajiem skenēšanas rezultātiem, atklājās, ka bēbīši, kuriem tika regulāri skandināts vārds «ta-ta-ta» uz šo vārdu reaģēja pastiprinātāk, nekā zīdaiņi, kuriem šis vārds netika teikts.

Tas pierāda, ka bērni atceras skaņas un zilbes, vēl dzirdot tās mātes miesās esot.

«Tās ir pārsteidzošas augļa spējas! Neticami, ka tās spēj uztvert un atcerēties vārdus un zilbes,» domā somu zinātniece Minna Huotilaine. «Tāpēc noderīgi ir runāties ar bērniņu, kamēr tas ir vēl puncī.»

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu