7 noziegumi pret savu ķermeni skaistumkopšanā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daži ieteikumi, kurus skaistumkopšanā dažreiz aizmirst vai uzskata par mazsvarīgiem. Skaistumkopšanas speciālisti tos sauc par noziegumiem attieksmē pret ķermeņa kopšanu, raksta «lady.mail». Vārds «noziegums» skan skarbi, bet, iespējams, par šiem septiņiem punktiem der atcerēties.

1. noziegums: Aizmirst par dekoltē zonas kopšanu. Nav šaubu – sejas kopšanai izmantojat krēmus, losjonus un maskas. Kāpēc aizmirstat par dekoltē zonu? Izmantojiet tos pašus kosmētikas produktus, ar ko kopjat seju, un rezultāts būs lielisks.

Neaizmirstiet arī par elkoņiem un ceļgaliem.

2. noziegums: Aizmirst par saules aizsargkrēmu pilsētā. Saule spīd arī pilsētā! Lai āda nekļūtu sausa un grumbaina, izvēlieties aizsargkrēmu ar SPF 15 – 20 vai lielāku, atkarībā no ādas tipa. Kosmētikas veikalos ir ļoti liela dažādu saules aizsargkrēmu izvēle.

3. noziegums: Skrubja nelietošana pēc epilācijas. Skrubja nelietošana vai tieši otrādi – pārāk intensīva lietošana. Atcerieties, ķermeņa skrubis jālieto diennakti pirms un divas līdz trīs diennaktis pēc epilācijas. Neaizmirstiet – ādas virspuses šūnas atmirst katru dienu, tāpēc izmantojiet skrubi trīs reizes nedēļā.

4. noziegums: Pārāk ilga mirkšana karstā vannā. Karsta vanna lieliski relaksē, daži karstā vannā pavada pat stundu. Te arī ir lielākā kļūda – karsts ūdens ir lielisks pirmās 20 līdz 30 minūtes. Tieši tik ilgs laiks nepieciešams, lai āda saņemtu pievienoto zāļu, sāļu un eļļu iedarbību, bet āda nepārmirktu. Atcerieties – vannas ūdens

temperatūra nedrīkst pārsniegt 34 – 37 grādus un pēc vannas ieziediet ādu ar eļļu vai krēmu.

5. noziegums: Meikapa otu nemazgāšana. Ja āda ir iekaisusi, mēs parasti vainojam kosmētisko līdzekli, ķeramies pie tonālā krēma un pūdera iekaisumu maskēšanai. Apstājieties un atcerieties, kad pēdējo reizi mazgājāt kosmētiskos instrumentus – otas, sūklīšus un citus? Uz pūderkrēma aplikatora nedēļas laikā savairosies milzīgs daudzums baktēriju, tas nepatiks jūsu ādai.

Kosmētikas instrumenti jāmazgā divas līdz trīs reizes mēnesī, izmantojot šampūnu.

Uzmanieties, lai tie nedeformējas žāvējot.

6. noziegums: Skropstu un uzacu nekopšana. Ikdienas krāsošana, skropstu ieveidošana, nemaz nerunājot par acu berzēšanu ar rokām. Nolieciet kosmētikas plauktiņā mandeļu vai persiku eļļu un palutiniet savas skropstas un uzacis katru dienu.

7. noziegums: Nepareiza matu žāvēšana. Ja katru reizi pēc matu mazgāšanas tos berzējat ar dvieli, nebrīnieties, ka mati būs trausli un lūzīs. Izmazgājiet, aptiniet ap galvu dvieli, atstājiet to uz brītiņu, lai dvielis uzsūc mitrumu. Ja žāvējat ar fēnu, izvēlieties labu ražojumu, kuram ir aizsargfunkcija pret matu pārkaršanu.

Veiksmi skaistumkopšanā!

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu