Cik bieži tu mazgā pidžamu? Ar to nevar jokot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Higiēnas eksperti satraukušies, ka cilvēki var saslimt, ja pietiekami bieži nemazgā pidžamu. Ja pidžamu valkā ilgāk par divām nedēļām bez mazgāšanas, tad pastāv dažādu infekciju un pat cistīta iespējas.

Uztraukumam ir pamats, jo Lielbritānijā veiktajā aptaujā noskaidrots, ka cilvēki pārāk reti mazgā savas pidžamas. Aptaujas dati saka, ka vīrieši pidžamas bez mazgāšanas valkā 13 dienas, bet sievietes pat 17.

Aptaujātās sievietes skaidrojot, ka viņas pidžamas tik reti mazgājot sliktās atmiņas dēļ - nevarot atcerēties, cik ilgi pidžama nav mazgāta. Savukārt vīrieši domā, ka tā ir sieviešu atbildība - atgādināt, ka pidžamu laiks mazgāt (visbiežāk to mazgā sieva).

Uz netīras pidžamas ir milzīgs mikroorganismu daudzums.

Protams, ka uz mūsu miesas ir daudz mikroorganismu - gan uz ādas, gan zarnu traktā, āda atjaunojas - vecā atmirst. Daudzas no baktērijām parasti ir nekaitīgas, ja vien nenokļūst vietā, kur var nodarīt kaitējumu, izraisot slimības, secina profesore Sellija Blumfilda no Londonas Higiēnas un tropiskās medicīnas skolas. Mikroorganismi var radīt infekciju, ja ādā ir skrambas vai iegriezumi, vai zarnu nūjiņas var nokļūt urīnceļos, izraisot cistītu, tāpēc ļoti jāuzmanās ar personīgo higiēnu.

Speciālisti iesaka pidžamu mazgāt ne retāk kā reizi nedēļā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu