Lielais diētu TOPS: noskaidrojam labākās diētas Latvijā! (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kura gan var pavisam godīgi pateikt, ka nekad mūžā nav mēģinājusi notievēt? Aptaujas liecina, ka slaidāku ķermeni un plakanāku vēderu vēlētos katra otrā sieviete! Tāpēc nav brīnums, ka žurnālos un internetā lasāms par neskaitāmām diētām un veidiem, kā nomest lieko svaru. Bet kā zināt, kura no daudzajām diētām ir piemērota tieši tev?

Lai noskaidrotu, kas ir efektīvākā un populārākā diēta šobrīd Latvijā, veicām pamatīgu izpēti. Vadījāmies ne tikai pēc pašu pieredzes, bet arī pēc interneta forumos atrodamās informācijas. Visas diētas tikušas izmēģinātas arī mūsu paziņu un lasītāju lokā. Lūk, piedāvājam ieskatu šī brīža populārākajās diētās Latvijā:

Akmens laikmeta diēta

Šī diēta populāra kļuva jau 2014. gada beigās, kad to sāka lietot ārzemju un mūsmāju slavenības. Diēta balstās uz to produktu ēšanu, kas bija pieejami Nīderlandes teritorijā akmens laikmetā. Diēta pilnībā izslēdz saldumus, piena produktus, kafiju u.c. «modernus» pārtikas produktus.

Mūsu iespaidi – diētu ir grūti izturēt, turklāt bieži rodas galvas sāpes. Meitenes sūdzas par liekā svara pieaugumu pēc diētas pabeigšanas. Neiesakām!

Paleo diētas novērtējums: 1/5


Tikai vegāns uzturs līdz 18.00

Īsu brīdi šī diēta bija ļoti populāra Lielbritānijā un ASV, no kurienes tā atceļoja arī pie mums. VB6 diēta, kā to sauc angliski, izraisīja lielu ažiotāžu. Pašos pamatos šī diēta sevī ietver tikai vienu noteikumu – neēst neko no dzīvnieku izcelsmes produktiem līdz 18.00 vakarā. Tas nozīmē, ka lielāko dienas daļu tev ir jādzīvo kā vegānam – nedrīkst ēst ne pienu, ne gaļu, ne zivis. Taču pēc pulksten 18.00 vari ēst, ko vien vēlies.

Šī diēta saņēma ļoti maz pozitīvu atsauksmju, jo lielākajai daļai aptaujāto nesniedza gaidīto efektu. Ir dzirdēts, ka pēc 18.00 nav veselīgi pārēsties, taču tieši to šī diēta popularizē! Turklāt vairākas jaunās māmiņas sūdzējās par vielmaiņas traucējumiem pēc šīs diētas pabeigšanas.

Kopējais diētas novērtējums : 2/5

Stokholmas diēta

Iespējams, ka šī ir šobrīd populārākā notievēšanas metode Latvijā! Un ne velti – tā ir vienīgā diēta, kas tiek radīta katram klientam individuāli. Šis notievēšanas plāns balstās uz dažādu produktu un aktivitāšu kombināciju ietekmi uz vielmaiņu. Notievēšanas kursa mērķis ir likt organismam pašam dedzināt liekos taukus. Kas tāds vēl nebija mēģināts. Arī palasot atsauksmes internetā, redzams, ka sievietes ir pārsteigtas par labajiem rezultātiem – jo īpaši jaunās māmiņas, kurām nomest liekos kilogramus pēc grūtniecības ir īpaši aktuāli.

Un tagad par pašu galveno – rezultātiem. Pēc diētas liekais svars parasti samazinājies no 6-10 kg nedēļas laikā, un kas svarīgi – nav novērots, ka nomestie kilogrami atgrieztos! Diēta neietver nekādus pulverus vai tabletes, kas rada lielu kaitējumu cilvēka organismam. Viss nepieciešamais diētai ir nopērkams jebkurā pārtikas veikalā. Noteikti iesakām izmēģināt!

Spied ŠEIT un izveido tieši sev piemērotu uztura plānu!

Stokholmas diētas vērtējums: 5/5

Mono diētas

Visas tā sauktās mono diētas jeb viena produkta diētas pašos pamatos ir ļoti līdzīgas, tāpēc atsevišķi neizdalīsim. Galvenais princips uz ko šīs diētas balstās – noteiktu periodu uzturā jālieto tikai vienu konkrētu produktu. Piemēram, rīsu diētas gadījumā – tie ir vārīti rīsi bez piedevām, olu diētā – cieti vārītas vistu olas, bet kefīra diētā, kā jau pareizi sapratāt – tas ir kefīrs. Šo diētu lielākais mīnuss – vienā brīdī diēta ļoti apnīk, jo cik ilgi spēsi ēst rīsus un tikai rīsus? Arī atsauksmes liecināja – lielākā daļa sieviešu diētu pārtraukušas, jo tā savā dziļākajā būtībā ir badošanās. Turklāt ilgstošā periodā neuzņemt visas organismam nepieciešamās uzturvielas, var būt ļoti bīstami veselībai. Viennozīmīgi – neiesakām!

Mono diētas jeb badošanās vērtējums: 2/5

Kopsavilkums

Ik pa laikam dzirdam, kā kāda kolēģe vai draudzene ir «uzsēdusies» uz kādas «modes diētas». Taču tikpat bieži dzirdam, ka jau pēc pāris dienām diēta tiek pārtraukta, jo nav izturama. Tāpēc galvenais secinājums ir šāds: kas der visiem – neder nevienam! Lai izveidotu patiešām efektīvu, veselīgu un ātru notievēšanas plānu, tas ir jāveido katrai personīgi – tieši tavam organismam atbilstoši. Tikai tādā gadījumā būs gan rezultāts, gan spēsi to izturēt. Lai vai kā gribētos visiem ideāli piemērotu diētu nevar vienkārši kaut kur pavirši izlasīt internetā vai žurnālā – tā ir jāizveido katram sava!

No mūsu apskatītajām diētām, vienīgā, kas piedāvāja izveidot individuāli katram radītu notievēšanas metodi bija Stokholmas diēta. Arī pēc aptaujāto sieviešu rezultātiem visvairāk kilogramu zaudēts tieši ar individuāli sastādītu uztura plānu. Līdz ar to secinām, ka tā arī ir šobrīd labākā pieejamā diēta… Lai izveidotu savu notievēšanas plānu, vispirms Tev būs jāizpilda vienkāršs tests, kas noteiks tavu lieko svaru. Atceries – kad pildi šo testu, aizpildi to godīgi, jo atbildes tiek ņemtas vērā, veidojot katru individuālo uztura plānu!

Lai izveidotu tieši Tev piemērotu uztura plānu, vispirms izpildi šo testu StockholmHealth mājas lapā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu