10 veidi, kā tikt galā ar sāpēm dzemdībās bez zālēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja plānojat dabīgas dzemdības un gribat izvairīties no iejaukšanās šajā procesā, piemēram, no ķeizargrieziena, tad jāsaka - mūsdienās ir ļoti daudz dažādu metožu, kas palīdz cīņā ar sāpēm, tātad palīdz iztikt bez medikamentiem.

Elpošana

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā tikt galā ar sāpēm, ir veikt elpošanas vingrinājumus, kas var palīdzēt nomierināt prātu un ķermeni. Jebkuros kvalitatīvos pirmsdzemdību kursos jums iemācīs pareizu elpošanas tehniku, ko lietot kontrakciju laikā.

Rebozo

Rebozo lakats meksikāņu kultūrā ir neaizstājams palīgs grūtniecības laikā, dzemdībās un arī pēc tām.

Sievietēm, kas jau dzemdējušas, parasti ir atslābusi muskulatūra, un viņām var nepietikt spēka palīdzēt bērniņam virzīties pa dzemdes kaklu. Vecmātes un dūlas, kam ir zināšanas un pieredze darbā ar lakatu, var dzemdētājai palīdzēt. Tādu masāžu var veikt arī topošais tētis.

Dažās Eiropas valstīs

rebozo lakats tiek izmantots, piekarināts virs gultas vai vannas, lai pie tā var pieturēties un tajā karāties kontrakciju laikā.

Hidroterapija

Hidroterapija ir zināma kā viens no dabīgās epidurālās anestēzijas veidiem. Pētījumi ir pierādījuši, ka tā spēj mazināt sāpes kontrakciju laikā, spēj mazināt arī muskuļu spriedzi un satraukumu.

Ja jums ir iespēja un vēlme ieiet vannā vai dušā, noteikti dariet to. Ūdens jums palīdzēs atslābināties starp kontrakcijām, un dzemdes kakls atvērsies ātrāk. Ūdens var būt gan silts, gan vēss, galvenais, lai jums būtu ērti.

Ja dzemdējat kopā ar vīru, viņš var liet jums ūdeni virsū vai ar dušas strūklu veikt jums masāžu.

Dūla

Dūla ir kā jūsu ceļvedis dzemdībās, viņas uzdevums ir radīt jums piemērotus, komfortablus, drošus apstākļus, lai jūs spētu atslābināties. Viņa atbalsta jūs gan fiziski, gan emocionāli, ar masāžu un arī ar uzmundrinājuma vārdiem.

Viņa pārvērtīs jūsu slimnīcas palātu istabā, kurā mīt mājīgums, - šķitīs, ka pat sienas tur jūs nomierina.

Atslēga uz spēju valdīt pār bailēm - iepriekš zināt, ka ar sāpēm galā tikt ir daudz vieglāk, nekā mēs domājam.

Kustēties, kustēties, kustēties

Pastaigas un pozu maiņa bieži vien palīdz tikt galā arī ar sāpēm. Pastāvīga kustība padarīs īsākas arī dzemdības.

Vingrošanas bumba

Tāda bumba palīdz daudzām sievietēm izturēt kontrakcijas, jo palīdz atslābināties un saglabāt arī enerģiju, savukārt bērniņš sekmīgāk nokļūst dzemdību ceļos un kustas pa tiem.

Vizualizācija

Jūs varat iedomāties, ka atrodaties skaistā, mierīgā vietā, piemēram, pludmalē. Pēc tam var iedomāties, ka dzemdību ceļi ir upes, pa kurām mazulis peld, tek pie jums skaistā grozā u.tml.

Ja jums neizdodas tikt galā ar vizualizāciju pašas spēkiem, palīdzēt var dūla vai jūsu partneris.

Hipnoze

Pašhipnozes metodes var palīdzēt atslābināties un koncentrēties elpošanas vingrinājumiem, vizualizācijai, un tas ir arī viens no efektīvākajiem veidiem cīņā ar sāpēm dzemdību laikā.

Nemiers un bailes paliks tikai fonā.

Akupunktūra vai punktu masāža

Stimulējot noteiktus punktus organismā, punktu masāža var palīdzēt atvieglot sāpes, atbrīvoties no diskomforta un arī no sliktas dūšas. Dūlas, kam ir akupunktūras iemaņas, pārbaudīs tās iedarbību uz jums vēl pirms dzemdībām, lai zinātu, vai jums šī metode der.

Masāža

Masāža ir lielisks veids, kā tikt galā ar spriedzi un kontrolēt arī kontrakcijas. Nav vienotas sistēmas, kas palīdzētu ar masāžas palīdzību tikt galā ar sāpēm dzemdībās, tāpēc viss notiek ļoti individuāli: kādam var palīdzēt jostasvietas masāža, kādam citam - gurnu. Ja nav pašmasāžas iemaņu, nevajag kautrēties lūgt veikt masāžu savam partnerim vai dūlai.

Vieglas dzemdības!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu