Danilāns: Nevajag sevi ārstēt ar medu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Profesors Anatolijs Danilāns sarunā ar raidījuma «900 sekundes» vadītāju Kristīni Garklāvu atklāj, ko domā par sāls un cukura lietošanu uzturā. Un to, kāpēc medus nav tas labākais ārstniecības līdzeklis!

Profesors atzīst, ka Latvijā cilvēki patiešām lieto pārāk daudz sāls un cukura. Profesors uzsver ātro ogļhidrātu nelabvēlīgo ietekmi uz cilvēka organismu.

«Nevajag sevi ārstēt ar medu,» tā raidījumā izsakās Danilāns, kaut vairumam no mums medus šķiet īsts brīnumlīdzeklis! Danilāns gan nenoliedz medus labās īpašības un nozīmīgu vietu uzturā, tomēr par ārstniecības līdzekli viņš to nevēlas saukt.

Medu nedrīkst kausēt temperatūrā, kura ir augstāka par 40 grādiem, jo tad tas zaudē visas savas vērtīgās īpašības. Nav noslēpums, ka medū ir daudz cukuru, gan vienkāršie, gan saliktie, un tā ir labvēlīga vide baktēriju attīstībai, tāpēc ieteikums - pēc medus ēšanas izskalot muti, raksta portāls bonappetit.lv. Nelietojiet medu, ja jums ir alerģija pret ziedputekšņiem, kāda medus komponenta nepanesība, jo medū ir daudz bioloģiski aktīvu vielu. Tāpat medu nav ieteicams lietot gremošanas trakta un nieru slimību gadījumos. Tas var pasliktināt jūsu veselības stāvokli, jo medus var kairināt kuņģa un zarnu trakta sieniņas un nieru audus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu