Vingruma maratona pirmās nedēļas - patiesība un pēcpatiesība

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Normunds Rozenšteins
Normunds Rozenšteins Foto: Privātais arhīvs

Sākšu ar patiesību! Ikkatrs maratonists ir paveicis lielu soli savā attīstībā. Ir pieņēmis izšķirīgu lēmumu, pārkārtojis savu ikdienu. Palīdz koncentrēšanās uz mērķi, pašdisciplīna un tuvinieku atbalsts. Treniņiem laiks ir izbrīvēts, centība un spars mobilizēti, bet sava uztura jomā dažs jau pamanījies veikt aprēķinus zinātniska traktāta vērtībā! Maratons ir sekmīgi sācies!

Ar publikācijām TV NET portālā un sociālajos tīklos ir atsegts maratonistu privātums. Katrs dīvāna eksperts tagad var komentēt viņu pieredzi un panākumus pēc sava prāta. Bet te mēs atgriežamies pie maratona mērķiem – iedrošināt ikvienu spert savu soli veselības uzlabošanā un liekā svara pieveikšanā. Pašiem maratonistiem upurētais privātums ir motivācija neatkāpties no izvirzītajiem mērķiem, bet portāla lasītājiem maratonistu emocijas ļauj iejusties izmaiņu un veselīga dzīvesveida ritmos.

Tagad par pirmo divu nedēļu rezultātiem. Zaudēti ir kilogrami un apkārtmēru centimetri. Apgūti vingrinājumi, rodas apjausma par savām spējām. Pašsajūta uzlabojusies un darba spējas ir tikai vairojušās. Maratons savu gaitu sāk bez sacensībām par zaudētajiem kilogramiem un kaunināšanām vai izslēgšanu. Ar to mēs, Vingruma maratona rīkotāji, gribam uzsvērt, ka ceļš uz veselīgu auguma aprišu veidošanu ir patīkams, ar prātu un piedomāšanu.

Nekādas badošanās, sevis šaustīšanas, pumpēšanās vai suškas. Tikai individuāla pieeja - pareizi aprēķināta kaloritāte, nedaudz pakoriģēti ēšanas paradumi, plus personīga trenera uzmanība – piemēroti vingrinājumi un slodzes. Labi rezultāti garantēti!

Lūk, pirmo divu nedēļu rezultāti, īsumā

Aivars: -2 kg, -2 cm jostasvieta, -3 cm krūšu apkārtmērs

Gints: -2,8 kg, -3 cm krūšu apkārtmērs

Ritvars: - 3,4 kg, -2 cm jostasvieta, -2 cm krūšu apkārtmērs

Inga: -2,1 kg un - pa pāris centimetriem «stratēģiskās vietās» (kā saka Inga)

Sigita: - 3,1 kg un līdz pat četriem centimetriem «stratēģiskās vietās»

(iepatikās man Ingas izvēlētais apzīmējums)

Signe: - 0,7 kg un arī - pāris centimetri «stratēģiskās vietās»

Un tagad turpināšu ar pēcpatiesību.

Puse maratonistu līdzīgi kā Sigita, kura ir nokausējusi 2,4 kg tauciņu, ir zaudējuši tauku masu, bet otra puse dalībnieku svaru ir zaudējuši, tikai izsvīstot ūdeni, bet tauku kārtai paliekot neskartai ne par gramu...

Ko tas nozīmē? To, ka, piemēram, Sigita ir ievērojusi uzņemamo kaloriju daudzumu un atvērusi patēriņam sava organisma krājumus, bet pusei dalībnieku, iespējams, noteiktā kaloriju norma ir bijusi par lielu. Koriģēsim situāciju. Izsvīstais ūdens atgriežas ķermenī 24 stundu laikā, bet zaudētie tauku kilogrami Sigitas un otras puses dalībnieku gadījumos savukārt parāda, ka uzņemtais kurss ir pareizs un lielie plāni tiks sasniegti.

Pārrunāsim ar maratonistiem notikumu gaitu – ar katru individuāli – ko pamainīt, kaloritāti vai uztura ieradumus, vai treniņu saturu, lai pieslēgtu tauku rezerves organisma ikdienas enerģijas patēriņa vajadzībām.

Vingruma klubā sveroties uz medicīniski verificētiem bioimpedances svariem, var diagnosticēt, kāds svars tiek zaudēts. Kas notiek ar muskuļu masu? Tādēļ pie mums vienmēr, un ari Vingruma maratona dalībniekiem, būs iespēja koriģēt un vadīt ķermeņa struktūras veidošanos – katram pēc viņa vajadzības un iecerēm. Sekojiet nākamajiem mērījumiem pēc divām nedēļām.

Šoreiz vēl tieši nenorādu, kuriem maratonistiem tauku rezerves patiesībā ir palikušas neskartas, kaut izskatās, ka kilogrami ripo. Situācija ir jāmaina, un mēs pamazām to kopīgi paveiksim. No pieredzes zinu, ka tajos brīžos, kad Health monitor diagnostikas izdrukas parāda reālu tauku kilogramu pazušanu, ticība saviem spēkiem uzplaukst patiesi un azarts ķerties klāt pie nākamajiem mērķiem trīskāršojas. Lēšu, ka maratonā vēl būs interesanti atklājumi, gan pašiem maratonistiem, gan līdzjutējiem.

Mag. paed. Normunds Rozenšteins

Sertificēts fiziskās sagatavotības treneris un Vingruma maratona mentors

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu