Brīnumainās pārvērtības Vingruma maratonā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nupat, pēdējās divās nedēļās, ar maratona dalībniekiem ir notikušas jaušamas pārmaiņas! Iepriekš, rezumējot maratona pirmā mēneša rezultātus, es sarindoju maratonistus pēc gūtajiem panākumiem. Norādīju uz riska faktoriem un iespējamajiem «grēciņiem», kas var kavēt fiziskās formas nostiprināšanos. Bet tagad ir jānosauc jaunie varoņi, kuri burtiski pārsteidz ar krasu rezultātu uzlabojumu!

Un tie ir:

1.vietā

Ingadivās nedēļās zaudēti 3,9 kg tauku un atgūti 2,2 kg organismam tik nepieciešamās muskuļu masas (ūdens sastāva muskuļos). Kopējais svara kritums 6 nedēļās ir precīzi 3,6 kg (tie nav šova rādītāji, bet absolūti veselīga liekā svara zaudēšana). Toties iepriekšējo nedēļu negatīvā tendence, kad tauciņi Ingai pat pamanījās pieaugt, kamēr muskuļi dilt, ir brīnumaini pievarēta. Notikumiem šādi attīstoties tālāk, man Ingu, iespējams, nāksies piebremzēt, jo pārāk straujš svara kritums, kā zināms, veselību nevairo. Uzmanīgi sekosim līdzi progresam, lai sasniegtu vislabākos rezultātus bez kādiem riskiem.

2. vietā

Ritvars – divās nedēļās zaudēti 3,5 kg tauku un atgūti 3,3 kg organismam tik nepieciešamās muskuļu masas. Kopējais svara kritums Ritvaram 6 nedēļās ir 7,4 kilogrami (no tiem 6,8 kg tauku). Ritvars ar šiem skaitļiem uzrāda ideālu grafiku un paraugu, kā vīrietim ar viņa svaru (no 140,6 uz 133,2 kg) tiekties un sasniegt savus mērķus fiziskās formas stiprināšanā.

Stabilu maratona gaitu uzrāda Signe – divās nedēļās zaudēti 1,7 kg tauku, bet muskuļi piebrieduši par 1,5 kg. Kopējais svara kritums Signei 6 nedēļās ir 2 kg (zaudēti 3,5 kg tauku, bet muskuļi piebrieduši par 1,4 kilogramiem). Signe zaudē taukus tieši tik daudz, kā iesaka visgudrākās grāmatas. Par 0,5 kilogramiem nedēļā ar prieku un baudu. Tas, ka muskuļi briest, norāda uz to, ka līdz šim tiem nav bijis pietiekamas slodzes. Tādēļ muskuļos pašlaik «aiz pārsteiguma» iekrājas dzīvības sulas, bet, turpinot iesākto, tauki dils aizvien, bet muskuļu pieaugums samazināsies. Uzaudzēt muskuļus sievietēm ar slodzēm, kādas ir mūsu maratonistēm, nav iespējams.

Foto: publicitātes

Ar savu mērķtiecību mani nedaudz bažīgu dara Gintsdivās nedēļās zaudēti 2,4 kg tauku un muskuļi vēl nosusināti par 0,9 kg. Kopējais svara zudums 6 nedēļās ir 8,3 kg, no kuriem tauki ir 3,9 kilogrami, bet muskuļi zaudējuši 4,2 kg dzīvības sulu. Manā skatījumā šāda svara zaudējuma proporcija norāda uz nepieciešamību pēc atpūtas. Muskuļi ir tie, kas atjaunojoties veselīgi patērē taukus kā energoresursus. Pašlaik Gintam šo veselīgo procesu nevar novērot. Šādi, bez atpūtas un krietna slodzes samazinājuma turpinot, var iekrāties nogurums, kas, novājinot organismu, var likt pārtraukt nodarbības kādas traumas vai saaukstēšanās dēļ.

Sigita sešu nedēļu skatījumā uzrāda labu rezultātu: 5,7 kg kopējā svara zaudējums (4,8 kg no tiem tauki), bet pēdējo divu nedēļu rezultātā, līdzīgi kā Gintam, tauku kritums ir bijis mazāks (0,8 kg), salīdzinot ar izsvīsto ūdeni (1,2 kg). Kopumā rezultāts ļoti labs, bet pēdējo divu nedēļu rādītāji mazliet prasās pēc korekcijas un saprašanas, kas ir mainījies.

Aivars arī sešu nedēļu skatījumā uzrāda labus rezultātus: - 4,8 kg (3,1 no tiem tauku), bet pēdējās divās nedēļās viņš nav pamanījies zaudēt ne grama tauku, vien 200 gramus ūdens izsvīst! Jēzupam dzimšanas dienu svinējuši, tad vēl kādas atrunas dzirdēju... Aivar! Es un līdzjutēji gaidām no Tevis rezultātus turpmākajās nedēļās!

Maratons pusceļā. Beidzot ir izdevies visiem sešiem maratonistiem atvērt patēriņam viņu organisma tauku rezerves. Ledus ir izkustējies! Atlikušajās 6 nedēļās ir gaidāmi labi rezultāti – par prieku sev, līdzjutējiem un vingruma kluba komandai!

Mag.paed. Normunds Rozenšteins

Sertificēts fiziskās sagatavotības treneris

Vingruma maratona mentors

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu