Vai pēc treniņa obligāti jāēd ogļhidrāti? Atbild eksperts...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«Visur iesaka pēc treniņa paēst kaut kādus ogļhidrātus, bet, ja nu es trenējos vakarā un pēc stundām četrām piecām eju gulēt, kam man tad vispār ēst? Nejūtu nekādu vajadzību pēc ēdiena līdz pat brokastīm. Lana.» Atbild mūsu eksperts, fiziskās sagatavotības treneris Normunds Rozenšteins.

Atbild mag. paed. Normunds Rozenšteins, sertificēts fiziskās sagatavotības treneris.

Lana! Ja līdz pat rītam ēst negribas, tad

Jūsu gadījumā viss kārtībā! Nav vajadzības sev uzspiest neko lieku.

Ogļhidrātus uzreiz pēc treniņa varu ieteikt visiem tiem, kam ir tāda treniņu slodze, kas izraisa ēstgribu. Uzreiz pēc treniņa paēdot vai ieturot maltīti ar līdzpaņemtu augli vai veselīgu kokteili, jūs izdarāt divus labus darbus.

Pirmkārt, atjaunojat spēkus: jūsu fizisko spēju pieaugums var sākties – tās paaugstinās nevis treniņa laikā, bet gan atpūšoties pēc slodzes, kad organisms veido jaunus kapilārus, atjauno muskuļu šūnas un tā tālāk. Otrkārt – pēc treniņa vēl kādu pusstundu vai nedaudz ilgāk ir pazemināts insulīna līmenis organismā. Viss, kas apēsts šajā posmā, netiks novirzīts tauku veidošanai, ko parasti paveic insulīns. Labu apetīti – uzreiz pēc treniņa!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu