Latvijā vidēji ik dienas kāds vīrietis mirst ar prostatas vēzi...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Movember kustības ietvaros novembrī paredzēta virkne aktivitāšu uzmanības pievēršanai un ziedošanai vīriešu prostatas vēža laicīgai diagnostikai!

Daudzi no slimniekiem pat nenojauš, ka viņiem ir attīstījies vēzis tā pirmajās stadijās, jo sākotnēji sūdzību nav, pašsajūta ir laba, tādējādi šķietami nav iemesla apmeklēt ārstu. Latvijā 2016. gadā reģistrēti 7943 stiprā dzimuma pārstāvji, kas atrodas uzskaitē ar šo slimību. Ik gadu mūsu valstī tiek diagnosticēti vairāk nekā 1000 jauni prostatas vēža gadījumi, pagājušajā 2016. gadā 1065 taču

pēdējo 10 gadu laikā no prostatas vēža miruši jau gandrīz 4000 vīrieši,

no kuriem lielākā daļa ir tieši lauku reģionos, kur ir ierobežota pieeja ārstiem un arī finansiālie resursi, iespējams, neatļauj sākt sekmīgu ārstēšanās kursu.

Tādēļ pašmāju dibinātā kustība «Movember Latvija» sadarbībā ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju (LLĢĀA) izveidojuši «Movember» fondu, kura mērķis ir sniegt nepieciešamo medicīnisko palīdzību visiem vīriešiem Latvijas reģionos, kuri dažādu iemeslu dēļ paši to nevar atļauties. Informatīvās kampaņas ietvaros «Movember Latvija» pārstāvji piesaistījuši virkni uzņēmumu, ar kuru organizēto aktivitāšu palīdzību uzrunāt sabiedrību un aicināt ar ziedojumu atbalstīt iespēju reģionos dzīvojošajiem bez maksas pārbaudīt savu veselību, tādējādi izvairoties no pāragras saslimšanas ar vēzi.

Palīdzēt finansiāli iespējams ar Ziedot.lv starpniecību, atstājot savu ziedojumu tam īpaši paredzētajās ziedojumu kastītēs akcijas partneru atrašanās vietās vai ar pārskaitījumu:https://www.ziedot.lv/realizetie-projekti/movember-fonds-viriesu-veselibai-2551. Akcijas noslēgumā «Movember Latvija» rīkotajā pasākumā kopā tiks aicināti un ziedojumu vākšanā iesaistīti sabiedrībā zināmi cilvēki.

«Latvijas

spēks ir veseli un stipri vīrieši, tāpēc ikviens ar savu ziedojumu var palīdzēt kādam Latvijas vīrietim apmaksāt vizīti pie urologa,

kurš to nevar pats atļauties.» Stāsta kustības «Movember Latvija» dibinātājs Helmuts Bēķis. «Esam pagodināti, ka tik daudz Latvijā nozīmīgu uzņēmumu iesaistījās šajā kampaņā, gan palīdzot nodot informāciju sabiedrībai caur saviem klientiem, gan izvietojot ziedojumu kastītes savās tirdzniecības vietās!» Pavisam kopā četras ziedojumu kastītes šonedēļ jau uzstādītas kungu frizētavā «Lumberjack Barbershop» Vecrīgā un skaistumkopšanas salonā «Love My Life:Beauty Salon» Pārdaugavā, sporta bārā «Arēna 29» Rīgas centrā un hokeja kluba «Kurbads» ledus hallē, hokeja spēļu dienās, kā arī īpašo pasākumu dienās kastītes tiks novietotas arī Liepājā «Windcut Barbershop» un Ainažos «Casper the friendly barber». Noziedot būs iespējams arī hokeja kluba «Dinamo Rīga» un futbola kluba «Kurši» spēļu laikā Movember laikā, savukārt papildus ziedojumam tiks izlozēti spēļu krekli ar visu hokejistu parakstiem.

Novembrī kampaņas ietvaros paredzēta virkne dažādu pasākumu vīriešu uzrunāšanai, un plašāku sarakstu Helmuts Bēķis aicina aplūkot kustības «Movember Latvija» Facebook lapā:

https://www.facebook.com/Movemberlat/. Kā spilgtākos notikumus kampaņas ietvaros kustības «Movember Latvija» vadītājs H.Bēķis izceļ Movember piedalīšanos hokeja klubu «Dinamo Rīga» un «Kurbads» mājas spēlēs, kā arī ballītes, kas tiks rīkotas sporta bārā «Arēna 29». Īpašu prieku «Movember Latvija» pārstāvis pauž par liepājniekiem, kur ikgadējais 18. novembra Valsts svētku skrējiens par godu Latvijas dzimšanas dienai tiks nominēts kā Movember skrējiens, tādējādi pievēršot vīriešu uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu